Breng een dag door in Spanje!

door | Geplaatst: 21 dec 2022 | Bijgewerkt op: 12 dec 2022

Een dag in Spanje – Het land van Tapas en Siestas verkennen 

Spanje is een prachtig land waar veel te ontdekken valt. Van de prachtige kustlijn, weelderige landschappen en historische steden, er is hier voor elk wat wils. Maar als je een authentieke ervaring van het Spaanse leven wilt opdoen, dan moet je de plaatselijke bevolking van dichtbij meemaken. Laten we eens kijken hoe een typische dag er voor Spanjaarden uitziet en waarom het een van de populairste bestemmingen in Europa is. 

Het ontbijt is de eerste maaltijd van de dag in Spanje, maar het is meestal vrij licht vergeleken met andere landen. De meeste mensen nemen wat café con leche (koffie met melk) of een bocadillo (een stokbrood gevuld met ham of kaas). Het is ook gebruikelijk voor Spanjaarden om sinaasappelsap te drinken dat vers geperst is uit sinaasappels die in hun omgeving geoogst zijn. 

Lunch 

De lunch is de hoofdmaaltijd van de dag en vindt meestal plaats tussen 13.00 en 15.00 uur. In deze periode sluiten veel bedrijven hun deuren, zodat de werknemers naar huis kunnen gaan om te lunchen. In sommige delen van Spanje bieden restaurants tijdens de lunch zelfs speciale aanbiedingen aan om mensen aan te sporen binnen te komen en van hun eten te genieten. Populaire gerechten zijn paella (rijst met zeevruchten), tortilla española (Spaanse omelet), gazpacho (koude tomatensoep), en patatas bravas (gebakken aardappelen).

Avondeten

Het avondeten wordt meestal rond 20.00 of 21.00 uur gegeten en is meestal veel kleiner dan de lunch. Veel Spaanse gezinnen komen samen in hun favoriete tapas bar of restaurant om bordjes kleine gerechten te delen, zoals jamón ibérico (gezouten ham), chorizo (pittige worst), olijven, croquetas (gefrituurde balletjes van bechamelsaus) en albondigas (gehaktballetjes). Natuurlijk is geen maaltijd compleet zonder heerlijke Spaanse wijn! 

Zoals je ziet, zorgen Spanjaarden ervoor dat ze de hele dag door van elk moment genieten. Eten speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven omdat het wordt gezien als meer dan alleen voedsel; het maakt deel uit van een sociaal ritueel dat mensen samenbrengt bij gedeelde ervaringen. Of je nu op zoek bent naar een bruisend nachtleven of gewoon wilt genieten van wat zon op het strand, er zijn genoeg dagelijkse activiteiten in Spanje die je reis zeker onvergetelijk zullen maken!