Spaanse cultuur en evenementen

door | Geplaatst: 6 dec 2022 | Bijgewerkt op: 6 dec 2022

Ontdek de Spaanse cultuur door middel van evenementen 

Spanje is een levendig en opwindend land, met een ongelooflijke geschiedenis en cultuur. Een van de beste manieren om het te verkennen is door een van de vele evenementen bij te wonen die het hele jaar door plaatsvinden. Van traditionele festivals tot moderne concerten, er is voor elk wat wils! In deze blogpost bekijken we enkele van de populairste Spaanse evenementen. 

Fiesta de San Fermin

Dit jaarlijkse feest in Pamplona is misschien wel het beroemdste evenement van heel Spanje. Het hoogtepunt van het feest is de stierenrennen, waarbij moedige inwoners en bezoekers met stieren door de smalle straten van de stad rennen. Het is een spannend spektakel dat elk jaar grote menigten trekt. 

Semana Santa

Semana Santa (Heilige Week) is de grootste religieuze feestdag van Spanje, die elk jaar in de week van Pasen plaatsvindt. In deze periode komen steden in heel Spanje tot leven met processies en optochten om de dood en wederopstanding van Jezus te vieren. In sommige steden worden zelfs stierengevechten gehouden als onderdeel van de festiviteiten. 

La Tomatina

La Tomatina vindt elk jaar in augustus plaats in Buñol, een kleine stad in de buurt van Valencia aan de oostkust van Spanje. Tijdens dit festival gooien duizenden mensen tomaten naar elkaar in een massaal voedselgevecht! Het is een leuke manier om de plaatselijke cultuur te ervaren en tegelijkertijd te knoeien! 

Barcelona Jazz Festival

Als je op zoek bent naar iets rustigers dan een voedselgevecht of stierenrennen, dan moet je het jazzfestival van Barcelona bezoeken! Het wordt elk jaar in oktober gehouden en biedt optredens van wereldberoemde jazz artiesten en opkomend lokaal talent.

Het hele jaar door vinden er in heel Spanje talloze evenementen plaats – van religieuze vieringen tot wilde feesten – dus wat voor ervaring je ook zoekt, er is zeker iets dat je aanspreekt! Als je de kans hebt om een of meer Spaanse evenementen bij te wonen tijdens je verblijf in dit prachtige land, laat het dan niet voorbijgaan – het is een ervaring die je niet snel zult vergeten!