De unieke feestdagen van Spanje verkennen

door | Geplaatst: 15 dec 2022 | Bijgewerkt op: 15 dec 2022

Feestdagen Spanje

Spanje staat bekend om zijn levendige cultuur, van het heerlijke eten tot de spannende festivals. Maar hoe zit het met de unieke feestdagen van het land? Deze blogpost verkent enkele van de minder bekende feesten die Spaanse feestdagen zo bijzonder maken. Lees verder om meer te weten te komen over deze fascinerende culturele evenementen en waarom ze op je bucketlist moeten staan!

Día de San Juan (Sint-Jansdag)

Deze feestdag vindt plaats in juni en markeert de zomerzonnewende. Het is een tijd waarin mensen samenkomen en feestvieren met vreugdevuren, muziek, dansen, eten en drinken. Het belangrijkste feest vindt plaats in Sevilla, waar mensen reusachtige figuren van papier-maché aansteken op de oevers van de Guadalquivir en ze zien wegdrijven in de nachtelijke hemel. Maar dit is niet zomaar een vuurfeest; men gelooft dat het een magische gebeurtenis is die geluk brengt voor wie meedoet!

San Fermin (Stierenrennen)

Dit wereldberoemde festival vindt elk jaar plaats in Pamplona tijdens de eerste week van juli en is een van de meest iconische evenementen van Spanje. Mensen uit heel Europa (en daarbuiten!) komen kijken naar of deelnemen aan dit unieke spektakel als dappere deelnemers voor zes stieren uit door de smalle straten van Pamplona rennen. Het is een spannend evenement dat traditionele cultuur mengt met moderne flair!

La Tomatina Festival

Dit tomaten werpfestival vindt elk jaar in augustus plaats in Buñol, Valencia, en is een populaire toeristische attractie geworden vanwege de pure absurditeit! Het festival is begonnen als een manier om plezier te maken door overrijpe tomaten naar elkaar te gooien en is sindsdien uitgegroeid tot een internationale sensatie. Het lijkt misschien pure chaos, maar er zijn wel degelijk regels waaraan men zich moet houden – zoals geen glazen flessen toestaan – om ieders veiligheid te waarborgen!

De unieke feestdagen in Spanje bieden bezoekers de kans om iets heel bijzonders mee te maken terwijl ze dit ongelooflijke land verkennen. Van vreugdevuren op Johannesdag tot rennen met stieren bij San Fermin en tomaten gooien bij het La Tomatina Festival, Spaanse vakanties bieden voor elk wat wils! Dus als je op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring vol cultuur, spanning en plezier – pak dan je koffers voor Spanje! Je zult er geen spijt van krijgen!

Categorieën