Het spaanse platteland: hoe te verkennen

door | Geplaatst: 7 jan 2023 | Bijgewerkt op: 28 jul 2023

De schoonheid van het Spaanse platteland verkennen 

Als je op zoek bent naar een unieke vakantiebestemming, waarom overweeg je dan niet om het prachtige platteland van Spanje te verkennen? Met zijn glooiende hellingen, weelderige bossen en pittoreske dorpjes is er voor elk wat wils. Van wereldberoemde nationale parken tot eeuwenoude paden, hier wordt nader ingegaan op wat het Spaanse platteland zo bijzonder maakt. 

De natuurlijke wonderen van Spanje

Van de Pyreneeën in Catalonië tot de Sierra Nevada in Andalusië, Spanje heeft werkelijk spectaculaire landschappen. Er zijn 11 nationale parken, waaronder het Doñana Nationaal Park, een van de grootste waterrijke gebieden van Europa, en meer dan 50 natuurreservaten en meer dan 3000 beschermde natuurgebieden! Van wandelen over steile bergpaden tot verdwalen in dichte bossen en het ontdekken van verborgen watervallen en grotten, er zijn volop mogelijkheden voor avonturiers die het buitenleven willen verkennen. 

De historische paden van Spanje 

Spanje staat niet alleen bekend om zijn moderne steden – er zijn ook veel oude paden bewaard gebleven die de rijke geschiedenis onthullen. De provincie Málaga bijvoorbeeld biedt reizigers de kans om hun stappen te volgen langs het eeuwenoude pad “Via Verde de la Axarquía”, dat duizenden jaren oud is! Deze route voert ontdekkingsreizigers door een gebied dat ooit werd bevolkt door Romeinen en Moren. Andere historische routes zijn de Camino de Santiago (de Weg van Sint-Jacob), die al sinds de middeleeuwen een pelgrimsroute is; en het natuurreservaat Els Ports in Catalonië met prehistorische overblijfselen van Neanderthalers van 60.000 jaar geleden! 

De geneugten van het leven in een kleine stad  

Als je op zoek bent naar iets meer ontspannen, waarom verken je dan niet een van de charmante stadjes in Spanje? Van schilderachtige vissersdorpjes zoals La Cala de Mijas aan de Costa del Sol tot historische gehuchten op heuveltoppen zoals Ronda of Tarifa; of misschien zelfs El Rocío – het bekende bedevaartsoord – er is genoeg te ontdekken in deze kleine juweeltjes! Stop bij een van de plaatselijke markten of maak een wandeling over een oud kerkplein; drink koffie terwijl je een adembenemend uitzicht bewondert of dwaal gewoon door smalle geplaveide straatjes om de traditionele architectuur te bewonderen; wat je voorkeur ook is, om elke hoek wacht iets bijzonders.  

 

Of je nu op zoek bent naar avontuur of ontspanning, het verkennen van het Spaanse platteland heeft voor elk wat wils. Van wereldberoemde nationale parken en eeuwenoude paden tot schilderachtige vissersdorpjes en gehuchten op heuveltoppen; er zijn talloze mogelijkheden die wachten op degenen die dapper genoeg zijn om ze te grijpen! Dus waarom begin je vandaag niet met het plannen van je volgende vakantie? Je zult er geen spijt van krijgen!

 

Categorieën