Leer de wilde dieren van Spanje kennen!

door | Geplaatst: 28 dec 2022 | Bijgewerkt op: 30 dec 2022

Wilde dieren in Spanje

Van de Pyreneeën in het noorden tot de rotsachtige kusten van Andalusië in het zuiden is Spanje het thuis van een grote verscheidenheid aan wilde dieren. Van vogels en zoogdieren tot amfibieën en reptielen, er is voor elk wat wils als het gaat om de Spaanse natuur! Laten we enkele van de fascinerende dieren die in Spanje voorkomen eens nader bekijken.

Zoogdieren

Een van de meest iconische zoogdieren in Spanje is de Iberische lynx, die afkomstig is uit delen van Andalusië en Extremadura. Het is een van Europa’s meest bedreigde diersoorten, met nog maar ongeveer 300 exemplaren in het wild. Andere opmerkelijke zoogdieren zijn de rode vos, het everzwijn, de Europese das en de Iberische haas. Al deze dieren komen in een groot deel van het Spaanse vasteland voor.

Vogels

Vogelaars kunnen hun ogen goed de kost geven tijdens hun bezoek aan Spanje! Het land telt meer dan 400 verschillende vogelsoorten, waaronder ooievaars, kraanvogels, arenden, gieren, spechten, grasmussen en kwikstaarten. Sommige van deze soorten zijn trekvogels en zijn alleen te zien in bepaalde perioden van het jaar, zoals de lente of de herfst, wanneer ze op doorreis zijn tussen Afrika en Noord-Europa.

Amfibieën & Reptielen

Amfibieën en reptielen komen ook in een groot deel van het Spaanse vasteland voor. Daartoe behoren kikkers zoals vroedmeesterpadden en gewone peterseliekikkers; hagedissen zoals groene hagedissen en oculaire hagedissen; schildpadden zoals Hermanns schildpadden; slangen zoals zwarte zweepslangen; en zelfs kameleons zoals bril kameleons. 

Van majestueuze adelaars die boven je hoofd zweven tot kleine kameleons die opgaan in boomschors – er is geen betere manier om dicht bij de natuur te komen dan door haar wilde dieren te verkennen! Van kleine zoogdieren die rond je voeten rennen tot kleurrijke vogels die tussen de takken fladderen – er is voor elk wat wils als het gaat om dieren die in Spanje voorkomen! Dus waarom zou je vandaag geen plannen maken? Je weet nooit welke verbazingwekkende wezens je op je volgende avontuur kunt tegenkomen!

Categorieën