Ontdek dorpen in Andalusië

door | Geplaatst: 27 feb 2023 | Bijgewerkt op: 23 feb 2023

Ontdek de schattigheid van de dorpen in Andalusië 

Elke hoek van Spanje is vol charme en schoonheid, maar weinig plaatsen kunnen wedijveren met de pure schattigheid van de dorpen in Andalusië. Van witgekalkte muren tot fel gekleurde luiken, deze kleine juweeltjes zullen zeker in de smaak vallen bij iedereen die ze bezoekt. Hier verkennen we 8 van de meest charmante dorpjes die deze prachtige regio te bieden heeft. Zodat jij weet waar jij heen kan tijdens jouw volgende reis naar Spanje

Frigiliana  

Dit kleine dorpje is uitgeroepen tot Historisch-Artistiek Monument omdat het zijn oude Moorse uiterlijk heeft behouden met smalle straatjes, witte huizen en overal kleurrijke bloemen. Het ligt dicht bij Nerja en Málaga en is perfect voor een dagje uit als u ook enkele nabijgelegen attracties wilt verkennen. 

Juzcar  

U herkent dit dorp misschien van zijn ongewone aanspraak op roem: sinds 2011 is het in fel blauw geschilderd als onderdeel van een promotiecampagne voor de Smurfen-filmreeks! Zelfs als blauw niet uw kleur is, kunt u toch waarderen hoe schattig dit dorp eruit ziet tussen de omringende heuvels. Bovendien zijn er hier volop fotomogelijkheden! 

Zahara de la Sierra 

Ook dit is een pittoresk dorpje dat uitkijkt over een prachtig meer met uitzicht over glooiende heuvels zover je kunt kijken. De geplaveide straten van het dorp leiden naar een oud kasteel bovenop een heuvel – een absoluut adembenemend gezicht bij zonsondergang! 

El Gastor 

Dit rustige dorpje heeft een prachtig uitzicht over olijfgaarden en velden met wilde bloemen en een indrukwekkende dam die het stadje van bovenaf perfect omlijst. De kronkelende straatjes zijn omzoomd met mooie witte huizen omlijst door felgekleurde luiken – dit zorgt voor Instagram-waardige foto’s! 

El Bosque 

El Bosque, gelegen in het natuurpark Sierra de Grazalema, staat bekend om zijn spectaculaire berglandschap en overvloed aan flora en fauna – zoals wilde zwijnen, herten, haviken en adelaars – die allemaal wachten om ontdekt te worden door natuurliefhebbers die de paden verkennen! 

Setenil de las Bodegas 

Dit unieke dorp ligt onder enorme rotsen die over de daken uitsteken, wat een verbazingwekkend schouwspel oplevert zoals geen ander in Spanje en het tot een van de meest gefotografeerde locaties van Andalusië maakt. De kronkelende steegjes zijn gevuld met bars waar heerlijke tapas gerechten worden geserveerd, dus waarom maakt u er geen dagtochten van?  

Gaucin

Gelegen op de top van een heuvel met uitzicht op de Straat van Gibraltar, is dit heuveldorp vol met smalle geplaveide straatjes met witgekalkte huizen met rode pannendaken – wat zorgt voor een aantal echt perfecte taferelen! En alsof dat nog niet genoeg is, biedt Gaucin ook nog eens uitstekende wandelroutes door het prachtige landschap!  

Cortes de la Frontera 

Dit bergstadje zal u zeker de adem benemen met zijn indrukwekkende uitzichten over groene valleien bezaaid met olijfbomen onder ruige rotsformaties die hoog in de helderblauwe lucht reiken! Neem de tijd om door de schilderachtige straatjes van Cortes de la Frontera te slenteren voordat u neerstrijkt voor de lunch in een van de traditionele restaurants waar heerlijke lokale delicatessen worden geserveerd in combinatie met heerlijke lokale wijnen – perfect!   

De dorpen van Andalusië lopen gewoon over van schattigheid. Van hun witgekalkte muren tot fel gekleurde luiken, er is iets speciaals aan elk dorp waardoor ze steeds weer een bezoek waard zijn! Of u nu op zoek bent naar avontuur of juist naar rust en stilte. Deze 8 dorpen hebben iets voor iedereen die het Spaanse platteland op zijn best wil ervaren zonder al te ver van de gebaande paden af te moeten gaan! Dus waar wacht u nog op? Maak u klaar om deze charmante juweeltjes vandaag nog te verkennen!

Categorieën