Ontdek de Spaanse kastelen

door | Geplaatst: 25 jan 2023 | Bijgewerkt op: 19 jan 2023

Ontdek de pracht en praal van Spaanse kastelen 

Het is gemakkelijk om te verdwalen in de geromantiseerde geschiedenis van Spaanse kastelen. Met hun formidabele vestingwerken, torenhoge torenspitsen en grandioze binnenplaatsen is het geen wonder dat deze prachtige monumenten bezoekers al eeuwenlang boeien. Maar onder de oppervlakte van elk kasteel schuilt een mysterieuze wereld vol geheimen en verhalen die wachten om ontdekt te worden. Laten we eens kijken naar enkele van de meest opmerkelijke kastelen in Spanje en onderzoeken wat ze zo fascinerend maakt. 

Castillo de Coca 

Tussen Segovia en Madrid ligt het Castillo de Coca, een van de meest indrukwekkende kastelen van Spanje. Dit 15e-eeuwse fort was ooit de thuisbasis van twee machtige families: de Mendoza’s en de graven van Tendilla. Het kasteel is een prachtig voorbeeld van Spaanse architectuur, met zijn grote torens, ingewikkeld steenwerk en weelderige tuinen. Binnen de muren bevinden zich verschillende binnenplaatsen met bogen en een gotische kapel waar bezoekers het sierlijke plafond kunnen bewonderen dat is geschilderd door de 17e-eeuwse kunstenaar Francisco de Herrera el Viejo.  

Alcazaba de Málaga 

Het Alcazaba de Málaga is een 11e-eeuws Moors kasteel in de oude binnenstad van Málaga. Het spectaculaire uitzicht en de rijke geschiedenis maken het tot een van de populairste toeristische attracties van Spanje. De kern is een indrukwekkend paleizencomplex met binnenplaatsen versierd met weelderig gebladerte en fonteinen die een oase vormen weg van de drukke straten van de stad. Bezoekers kunnen ook ondergrondse gangen verkennen die werden gebruikt tijdens gevechten tegen christelijke troepen, of naar de top van de Torre del Homenaje klimmen voor een adembenemend panoramisch uitzicht over het centrum van Málaga.  

Castillo de La Calahorra 

Bovenop een heuvel met uitzicht op Granada ligt een van de oudste kastelen van Spanje: Castillo de La Calahorra (Het Kasteel van Calahorra). Dit indrukwekkende fort werd in 1075 gebouwd door koning Sancho I als onderdeel van zijn verdedigingsstrategie tegen de moslim strijdkrachten en heeft hoge muren, wachttorens, geheime doorgangen en zelfs een ophaalbrug! Binnen kunt u oude kamers verkennen met artefacten uit de middeleeuwen en leren over het turbulente verleden door middel van interactieve displays over veldslagen die hier eeuwen geleden zijn uitgevochten.  

Het verkennen van Spaanse kastelen is als een stap terug in de tijd; elk kasteel heeft zijn eigen unieke verhaal te vertellen over de lange geschiedenis en cultuur van dit land. Of u er nu voor kiest om een van deze majestueuze monumenten te bezoeken of ze gewoon van een afstand te bewonderen, wij hopen dat u een nieuwe waardering krijgt voor deze ongelooflijke architectuur! Wees dus niet bang om van de gebaande paden af te gaan – wie weet welke geheimen u te wachten staan? Verblijf in Spanje in jouw vakantiewoning, zo maak jij de mooiste herinneringen tijdens jouw verblijf. Je krijgt veel mee van de cultuur en geschiedenis!

 

Categorieën