Verken het mooie klimaat van Spanje

door | Geplaatst: 31 jan 2023 | Bijgewerkt op: 15 dec 2023

Het klimaat van Spanje verkennen 

Met zijn oude steden, prachtige stranden en prachtige landschap heeft Spanje voor elk wat wils. Maar hoe zit het met het klimaat in Spanje? Dat hangt af van het deel van het land dat u bezoekt. In deze blogpost gaan we dieper in op het klimaat van Spanje, zodat u goed voorbereid op reis kunt gaan! 

Klimaat in het noorden van Spanje

In Noord-Spanje – de regio die de “groene kust” wordt genoemd – heerst een mild en gematigd klimaat. De zomers zijn hier over het algemeen warm, met temperaturen tussen de 65-75 graden Fahrenheit (18-24 graden Celsius). De winters zijn koel en nat, met temperaturen die zelden onder het vriespunt komen. Aan de kust valt meer regen dan in het binnenland. Dit betekent dat u veel zonnige dagen kunt verwachten tijdens uw verblijf in deze regio van Spanje! 

De zuidelijke en centrale regio’s 

De zuidelijke en centrale regio’s hebben een veel droger klimaat dan het noorden. De zomers zijn hier heet, met temperaturen van 32 graden Celsius of hoger. De winters zijn mild, maar er kunnen af en toe korte periodes van koud weer voorkomen die gepaard gaan met regen of sneeuwval. Het is belangrijk op te merken dat door de ligging nabij de evenaar deze regio’s zelden te maken krijgen met extreme weersomstandigheden zoals orkanen of tornado’s. 

De eilanden 

De Balearen, waaronder Mallorca en Ibiza, hebben een mediterraan klimaat dat lijkt op dat van Zuid-Frankrijk of Italië. De zomers zijn hier zeer heet en droog, terwijl de winters zacht en natter zijn dan in andere delen van Spanje. De Canarische Eilanden – die voor de kust van Afrika liggen – hebben het hele jaar door een nog warmer klimaat; er valt hier minder regen dan in andere delen van Spanje, maar de zon schijnt er het hele jaar door!  

Waar u ook naartoe gaat in Spanje, u kunt het hele jaar door prachtige landschappen en aangenaam weer verwachten! Of het nu gaat om zwoele zomers op de Balearen of de groene kust van Noord-Spanje in de winter, er is voor elk wat wils in dit ongelooflijke land. Zorg ervoor dat u zich goed voorbereidt op uw reis, afhankelijk van waar en wanneer u op bezoek gaat, zodat u volledig voorbereid bent op alles wat de natuur voor u in petto heeft! Een vakantiehuis in Spanje is een mooie kans om het mooie Spaanse klimaat te ervaren, geniet van het prachtige aanbod in Spanje.

Categorieën