Spaanse cultuur terugvinden in bekende steden!

door | Geplaatst: 12 dec 2022 | Bijgewerkt op: 12 dec 2022

Spaanse cultuur in de bekende steden

Spanje heeft meerdere steden die erg bekend zijn, die veel worden bezocht door toeristen. Er is van alles te vinden in deze steden over de spaanse cultuur. De bekende steden waar het over gaat zijn; Barcelona, Madrid en Valencia.  

Barcelona – El Raval

Barcelona’s wijk El Raval is een van de meest levendige en kleurrijke buurten van de stad. Van de boheemse straten van La Rambla tot de levendige markten van Mercat de Sant Antoni, om elke hoek valt wel iets te ontdekken. Het gebied is ook de thuisbasis van enkele van de beste musea van Barcelona, waaronder het Museu d’Art Contemporani de Barcelona en het Museu Picasso. Met zijn overvloed aan cultuur en geschiedenis is het geen wonder dat El Raval een van de populairste wijken in Barcelona is.

Madrid – La Latina

La Latina is een van de meest historische en levendige wijken van Madrid. Wandelend door de smalle straatjes kunt u niet anders dan de eeuwenlange geschiedenis voelen die het gebied heeft gevormd. De buurt is de thuisbasis van enkele van de meest iconische monumenten van Madrid, waaronder het Plaza Mayor en het Koninklijk Paleis. Maar La Latina is meer dan alleen een plek voor sightseeing – het is ook een geweldige plek om te eten, drinken en dansen. De buurt zit vol met tapas bars en levendige nachtclubs, waardoor het de perfecte plek is om het nachtleven van Madrid te ervaren. Of u nu op zoek bent naar geschiedenis of plezier, La Latina heeft zeker iets voor u.

Valencia – El Carmen

Als u op zoek bent naar een voorproefje van het traditionele Spanje, dan is de stad Valencia de perfecte plek om te beginnen. Valencia ligt aan de oostkust van het land en staat bekend om zijn levendige cultuur en prachtige architectuur. Slenterend door de straten van de stad vind je genoeg dingen om je te vermaken. Bezoek de historische wijk El Carmen om enkele van de meest iconische gebouwen van Valencia te zien, of ga langs bij een van de vele musea en kunstgalerieën. Als je je energiek voelt, maak dan een wandeling langs de rivier de Turia of verken een van de nabijgelegen stranden. En natuurlijk is een bezoek aan Valencia niet compleet zonder de beroemde paella te proeven. Met zoveel te zien en te doen is het geen wonder dat Valencia een van de populairste toeristische bestemmingen van Spanje is.

Dus daar heb je het – drie geweldige buurten in de grootste steden van Spanje voor degenen die graag hun weg door het leven eten en drinken. Als u een reis naar een van deze bestemmingen plant, zet dan ten minste een van deze buurten op uw lijst!

Categorieën