Leer enkele van de beroemdste Spaanse beroemdheden kennen

door | Geplaatst: 18 dec 2022 | Bijgewerkt op: 15 dec 2022

Leer de Spaanse beroemdheden kennen

Spanje heeft enkele van de meest geliefde beroemdheden in Europa voortgebracht, van zangers en acteurs tot artiesten en muzikanten. Van Penelope Cruz tot Enrique Iglesias, deze Spaanse sterren zijn dankzij hun talent en charisma wereldwijd een begrip geworden. Blijf lezen voor een kort overzicht van enkele van de beroemdste Spaanse beroemdheden. 

Penelope Cruz 

Penelope Cruz is een van de meest herkenbare Spaanse beroemdheden. Geboren in Madrid in 1974, begon ze al op jonge leeftijd met acteren en maakte haar filmdebuut op 16-jarige leeftijd. Sindsdien speelde ze in tientallen geprezen films, waaronder Vanilla Sky, Blow, Vicky Cristina Barcelona (waarvoor ze een Oscar won), Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, en meer recent Murder on The Orient Express. Naast haar acteercarrière is ze ook een succesvol model en filantroop die vele goede doelen in heel Spanje steunt.

Enrique Iglesias 

Enrique Iglesias is een van de grootste Latijnse muzieksterren van dit moment. Geboren in Madrid in 1975, werd hij beroemd met zijn hitsingle “Bailamos” in 1999. Sindsdien heeft hij talrijke hitsingles en verschillende albums uitgebracht waarvan wereldwijd miljoenen exemplaren zijn verkocht. Hij acteerde ook in verschillende films zoals Once Upon a Time In Mexico en speelde in zijn eigen reality TV show Enrique Iglesias: The King Of Latin Pop. Zijn invloed op de Latijnse muziek kan niet worden onderschat; zijn liedjes worden vaak beschouwd als een van de beste die ooit door een artiest uit Spanje of Latijns-Amerika zijn geschreven.  

Ricky Martin 

Ricky Martin is een andere iconische Spaanse beroemdheid die beroemd werd met zijn hit “Livin’ La Vida Loca” in 1999 en sindsdien een van de meest succesvolle Latin popsterren ooit is geworden. Ricky Martin, oorspronkelijk afkomstig uit San Juan Puerto Rico maar met familiebanden in het Spaanse Galicië, kreeg eerst bekendheid als lid van de boyband Menudo voordat hij solo ging en wereldwijd grote successen boekte met hits als “La Copa De La Vida” en “She Bangs”. Hij heeft ook succes geboekt als acteur in shows als Glee en American Crime Story en in Broadway musicals als Evita waar hij Che Guevara speelde.

Dit zijn slechts drie voorbeelden – er zijn nog veel meer getalenteerde Spaanse beroemdheden! Of je nu een fan bent van muziek of films of van beide, er zijn genoeg fantastische artiesten uit Spanje die de moeite waard zijn om te bekijken – alles van flamencodansers tot operazangers! Het is geen wonder dat zoveel mensen over de hele wereld van de Spaanse cultuur houden: het zit vol met levendige persoonlijkheden die weten hoe ze ons allemaal moeten vermaken! Dus als je dat nog niet hebt gedaan, neem dan vandaag de tijd om een aantal geweldige werken van een aantal uitstekende Spaanse beroemdheden te ontdekken! Je zult er geen spijt van krijgen!

Categorieën