Spaanse luchthavens verkennen

door | Geplaatst: 15 mrt 2023 | Bijgewerkt op: 24 feb 2023

Het verkennen van Spaanse luchthavens

Als u een reis naar Spanje plant, moet u weten welke luchthavens het land aandoet. Met bijna 60 luchthavens, zowel internationale als binnenlandse kan het in het begin ontmoedigend lijken waar u moet landen. Maar maak u geen zorgen; in dit overzicht leggen wij u alles uit wat u moet weten over de Spaanse luchthavens en wat zij reizigers te bieden hebben. 

Overzicht van Spaanse luchthavens 

De grootste luchthaven van Spanje is Madrid-Barajas Airport (MAD), gelegen ten noordoosten van het centrum van Madrid. De luchthaven verzorgt zowel internationale als binnenlandse vluchten met grote luchtvaartmaatschappijen als Iberia, Air Europa, Vueling Airlines, Lufthansa, Easyjet en KLM Royal Dutch Airlines. MAD heeft vier terminals met tal van eetgelegenheden, waaronder traditionele tapasbars en restaurants met internationale gerechten. Bovendien biedt MAD in alle terminals gratis WiFi tot 30 minuten per dag. 

Barcelona-El Prat Airport (BCN) is de tweede grootste luchthaven van Spanje en verzorgt zowel binnenlandse als internationale vluchten met luchtvaartmaatschappijen als British Airways, Ryanair, American Airlines en Air France. BCN beschikt over twee moderne terminals met daartussen meer dan 45 winkels met alles van souvenirs tot elektronica. In het hele luchthavencomplex is gratis WiFi beschikbaar en er zijn verschillende opmerkelijke restaurants, waaronder twee restaurants met Michelinsterren.  

De derde drukste luchthaven in Spanje is Palma de Mallorca Airport (PMI), die vooral Europese bestemmingen aandoet en tijdens het hoogseizoen ook enkele Amerikaanse steden. PMI heeft twee terminals met meer dan 40 winkels die alles verkopen, van designerkleding tot lokale ambachten. Er zijn ook verschillende bars en cafés met verschillende eetgelegenheden, waaronder traditionele paella-gerechten van het eiland Mallorca. Bovendien biedt PMI gratis Wi-Fi service voor maximaal een uur per dag voor alle passagiers die het luchthavencomplex passeren.  

Of u nu voor zaken of plezier komt, er zijn genoeg Spaanse luchthavens om uit te kiezen, afhankelijk van uw bestemming binnen of buiten Spanje! Alle drie de grote luchthavens bieden een verscheidenheid aan voorzieningen, zoals winkelcentra, restaurants met lokale en internationale gerechten, gratis Wi-Fi-toegang in hun terminal complexen en andere diensten voor het gemak van de reiziger. Zolang u vooruit plant en uw opties zorgvuldig onderzoekt, afhankelijk van uw reisbehoeften, zal het kiezen van een luchthaven gemakkelijk zijn!

Categorieën