Introductie van 4 Populaire Spaanse Merken

door | Geplaatst: 15 dec 2022 | Bijgewerkt op: 15 dec 2022

4 Populaire Spaanse merken

Spanje is de thuisbasis van enkele van ’s werelds meest iconische merken, van mode en voedsel tot sportkleding en verder. Maar wat zijn enkele van de meest herkenbare Spaanse merken? Laten we eens kijken naar vier populaire Spaanse merken die wereldwijd furore maken. 

Mango 

Mango is een van Spanjes meest succesvolle modelabels. Opgericht in 1984 door Isak Andic, is Mango uitgegroeid tot een internationale krachtpatser in de mode-industrie met meer dan 2.200 winkels in 110 landen. Het bedrijf staat bekend om zijn eigentijdse ontwerpen en betaalbare prijzen, die moderne trends combineren met een tijdloze stijl. Mango produceert ook accessoires zoals zonnebrillen, sieraden, tassen en schoenen, waardoor het een go-to bestemming is voor al je garderobe behoeften. 

Real Madrid CF 

Real Madrid CF is een professionele voetbalclub uit Madrid, Spanje, die uitkomt in La Liga (de hoogste divisie van het Spaanse voetbal). Opgericht in 1902 als Madrid Football Club en twee jaar later veranderd in Real (“koninklijk”), is Real Madrid CF de afgelopen eeuw een van de meest succesvolle clubs in Europa geweest. De club heeft 33 La Liga titels en 13 Champions League titels gewonnen – meer dan enig ander team – en is daarmee een van de meest bewonderde sportteams ter wereld.  

Granada CF 

Granada CF is een andere professionele voetbalclub die in Granada is gevestigd, maar in La Liga uitkomt naast hun rivalen Real Madrid CF. Opgericht in 1931 door studenten van de Universiteit van Cambridge, die destijds in Granada studeerden, groeide Granada CF uit tot een van de belangrijkste clubs van Spanje, voordat ze in 2014 om financiële redenen uit La Liga degradeerden. Ze keerden terug naar La Liga na hun promotie uit de Segunda División (het tweede niveau) tijdens hun seizoen 2018-19 en genieten momenteel weer van het leven tussen de Spaanse eliteteams!  

Of je nu op zoek bent naar stijlvolle kleding of wat nieuwe sportkleding om je favoriete team aan te moedigen – Spanje biedt voor elk wat wils! Van iconische modelabels als Mango tot legendarische voetbalteams als Real Madrid CF en Granada CF – het valt niet te ontkennen dat deze vier Spaanse merken over de hele wereld indruk hebben gemaakt! Dus waarom zou je ze niet eens proberen? Je zult er blij mee zijn!