Spaanse planten voor in jouw tuin

door | Geplaatst: 16 feb 2023 | Bijgewerkt op: 26 sep 2023

8 fantastische Spaanse planten die je in je tuin moet hebben 

Spanje staat bekend om zijn prachtige landschappen, en je kunt een beetje van die schoonheid in je eigen achtertuin brengen met Spaanse planten. Van aromatische bloeiende struiken tot levendige vetplanten. Er zijn genoeg mogelijkheden om je tuin in een paradijs te veranderen. Hier zijn acht verbazingwekkende Spaanse planten die je in je tuin moet hebben. 

Lavendel (Lavandula angustifolia) 

Lavendel is een van de meest geliefde geurige kruiden, en hij komt oorspronkelijk uit Spanje. Deze vaste plant groeit het best in goed gedraineerde grond en volle zon. Hij produceert prachtige paarse bloemen van midden zomer tot in de herfst. Hij is ideaal om vlinders en bijen aan te trekken en geeft een heerlijk aroma aan je tuin. 

Rozemarijn (Rosmarinus officinalis)  

Rozemarijn is een ander kruid uit Spanje, en het is perfect om smaak te geven aan gerechten en om elke buitenruimte op te fleuren. Rozemarijn is een groenblijvende struik, die het beste groeit op zonnige plekken met goed gedraineerde grond. Hij produceert kleine blauwe bloemen gedurende de lente- en zomermaanden. 

Iberische Ionantha (Tillandsia ionantha)  

De Iberische Ionantha is een in Spanje inheemse epifyt. Epifyten zijn planten die ter ondersteuning op andere planten of voorwerpen groeien, maar daar geen voedingsstoffen aan onttrekken. De Iberische Ionantha heeft prachtige violette bladeren die roze of rood worden als ze aan direct zonlicht worden blootgesteld, waardoor het een geweldige keuze is voor iedereen die op zoek is naar een vleugje kleur in zijn tuin. 

Aloë Vera (Aloe barbadensis Mill) 

Aloë vera is een andere inheemse plant uit Spanje die bekend staat om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Deze vetplant geeft de voorkeur aan warme klimaten met veel zon, dus hij is geweldig als je in warmere streken woont zoals de Middellandse Zee of de Canarische Eilanden. Aloë vera produceert gele bloemen tijdens de zomermaanden en kan helpen om vervelende insecten uit je tuin weg te houden!  

Dit zijn slechts enkele van de vele prachtige Spaanse planten die je in je tuin kunt opnemen! Of je nu iets geurigs wilt zoals lavendel of iets opvallends zoals aloë vera, er zijn genoeg mogelijkheden om de schoonheid van Spanje in je eigen achtertuin te brengen! Met wat zorgvuldige planning en onderzoek, kun je een prachtige buitenruimte creëren vol levendige kleuren en unieke texturen – allemaal dankzij deze geweldige Spaanse planten!