Beste stranden in Spanje ontdekken!

door | Geplaatst: 19 dec 2022 | Bijgewerkt op: 12 dec 2022

Ontdek de beste stranden van Spanje 

Als je aan Spanje denkt, denk je waarschijnlijk aan wereldberoemde steden als Madrid en Barcelona. Maar wist je dat Spanje ook enkele van de beste stranden van Europa herbergt? Van maagdelijk wit zand tot kristalhelder water, laten we enkele van de mooiste stranden van Spanje verkennen. 

Cala Macarelleta – Menorca 

Cala Macarelleta is een prachtig strand op het Spaanse Balearen-eiland Menorca. Het beschikt over een brede uitgestrektheid van kristalhelder turquoise water en zacht wit zand. De natuurlijke schoonheid wordt versterkt door de omringende kalkstenen kliffen en weelderige dennenbossen. Ondanks zijn populariteit blijft Cala Macarelleta relatief ongerept en onaangetast door ontwikkeling. Het is een ideale plek om te zwemmen of te snorkelen, maar ook om gewoon te ontspannen en het uitzicht te bewonderen. 

Playa de Las Catedrales – Galicië 

Het majestueuze Playa de Las Catedrales (Strand van de Kathedralen) ligt aan de noordwestkust van Spanje in Galicië. Dit strand heeft ongelooflijke rotsformaties die zijn uitgesleten door jarenlange erosie van krachtige Atlantische golven die er tegenaan slaan. Ze lijken op enorme gotische kathedralen die uit de zee oprijzen, vandaar de naam. Playa de Las Catedrales is vanwege zijn unieke schoonheid uitgeroepen tot Natuurmonument en is een van de beroemdste stranden van Spanje. Het ruige landschap maakt het een populaire plek voor surfen, bodyboarden en andere watersportactiviteiten. 

Playa de La Concha – Baskenland 

Playa de La Concha ligt aan de schilderachtige Baai van La Concha in San Sebastian in de regio Baskenland in Noord-Spanje. Het is een van Europa’s meest indrukwekkende stadsstranden met meer dan twee kilometer goudkleurig zand dat zich uitstrekt langs de mooie baai, omgeven door glooiende heuvels met uitzichten rondom. Of je nu van de zon wilt genieten op de zandige kustlijn of een duik wilt nemen in het kristalblauwe water, dit strand biedt voor elk wat wils, van zonaanbidders tot surfers!  

Spanje beschikt over een aantal werkelijk adembenemende stranden die alles bieden, van prachtige uitzichten tot ongelooflijke watersportactiviteiten! Of het nu gaat om Cala Macarelleta in Menorca met zijn kristalheldere turquoise water of Playa de Las Catedrales in Galicië met zijn dramatische rotsformaties die lijken op gotische kathedralen, er is hier voor elk type reiziger wat wils! Dus als je op zoek bent naar een strandvakantie die zowel ontspanning als avontuur biedt, zoek dan niet verder dan Spanje! Begin vandaag nog met het plannen van je volgende vakantie!