Spanje verkennen als senior

door | Geplaatst: 5 mrt 2023 | Bijgewerkt op: 23 feb 2023

Spanje verkennen met beperkte mobiliteit: Een gids voor senioren 

Naarmate we ouder worden, kan onze mobiliteit beperkt worden. Dit betekent niet dat u reiservaringen hoeft te missen. Spanje is een prachtig land dat senioren een geweldige kans biedt om de cultuur en de prachtige landschappen te verkennen zonder zich zorgen te hoeven maken over hun fysieke beperkingen. Hier volgt een gids voor senioren die met beperkte mobiliteit naar Spanje reizen

Accommodatie 

Het eerste waarover u moet beslissen is waar u tijdens uw reis gaat verblijven. Gelukkig zijn er in heel Spanje verschillende plaatsen die toegankelijke accommodaties bieden voor senioren met beperkte mobiliteit. Hotels, hostels en appartementen bieden allemaal rolstoeltoegankelijke kamers en gemeenschappelijke ruimtes. Als u de voorkeur geeft aan een meer huiselijke sfeer dan wat een hotel kan bieden, zijn er ook verschillende privé villa’s op het Spaanse platteland die speciaal zijn ontworpen voor senioren met beperkte mobiliteit. 

Attracties en activiteiten 

Spanje heeft voor elk wat wils – ongeacht uw mobiliteitsniveau! Er zijn talloze attracties in het hele land die zowel toegankelijk als fascinerend zijn. De beroemde Sagrada Familia kerk in Barcelona is rolstoelvriendelijk, net als het El Prado museum in Madrid en het Moorse Alcazar kasteel in Sevilla. Voor buitenactiviteiten zijn er tal van stranden en parken met voldoende ruimte voor rolstoelen of wandelaars, evenals paden en wandelpaden die toegankelijk zijn voor gemotoriseerde voertuigen of zelfs e-bikes als u daar zin in hebt!  

Vervoer 

Als u in het buitenland op reis bent, kan vervoer een van de grootste uitdagingen zijn – vooral als u afhankelijk bent van rolstoelen of rollators. Dit hoeft echter geen probleem te zijn in Spanje! Het openbaar vervoer omvat toegankelijke bussen en treinen door het hele land, zodat u zich gemakkelijk (en betaalbaar) kunt verplaatsen zonder afhankelijk te zijn van taxi’s of privéchauffeurs. Bovendien bieden veel bedrijven nu huurauto’s met rolstoelliften aan, zodat u in uw eigen tempo op ontdekkingstocht kunt gaan! 

Reizen naar het buitenland met beperkte mobiliteit hoeft niet stressvol of moeilijk te zijn – zeker niet als het gaat om een bezoek aan Spanje! Of u nu op zoek bent naar toegankelijke accommodatie, interessante bezienswaardigheden of efficiënte vervoersmogelijkheden – er is voor elk wat wils! Laat uw fysieke beperkingen u er dus niet van weerhouden dit prachtige land te verkennen – plan uw reis vandaag nog!