Sporten in Spanje: Een gids voor beginners

door | Geplaatst: 9 dec 2022 | Bijgewerkt op: 6 dec 2022

Sporten in Spanje

Spanje staat bekend om de levendige cultuur en de liefde voor sport. Van voetbal tot tennis, het land heeft een overvloed aan populaire sporten waarvan deelnemers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus kunnen genieten. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe hobby of gewoon nieuwsgierig bent naar de verschillende sporten die in Spanje beschikbaar zijn, hier is een overzicht van enkele van de populairste activiteiten die je tijdens je verblijf kunt tegenkomen. 

Voetbal

Voetbal is waarschijnlijk de populairste sport in Spanje, met miljoenen mensen die het elk jaar spelen en bekijken. Het is ook een van de oudste; uit gegevens blijkt dat het al in de 16e eeuw werd gespeeld. Het Spaanse nationale team is een van de beste van Europa, en veel topspelers komen uit Spanje. Of je nu een wedstrijd wilt bekijken in een stadion of je wilt aansluiten bij een lokaal team, er zijn genoeg mogelijkheden om je bezig te houden met voetbal in Spanje. 

Tennis 

Tennis is een andere favoriet onder Spanjaarden. De sport bestaat al sinds het eind van de 19e eeuw en er zijn elk jaar twee grote toernooien – Madrid Open en Barcelona Open – waar de beste spelers ter wereld op af komen. Naast de professionele evenementen zijn er tal van lokale clubs waar je op elk niveau kunt spelen, van beginner tot expert. Als je geïnteresseerd bent in tennis tijdens je verblijf in Spanje, dan is dit een geweldige manier om dat te doen! 

Basketbal 

Basketbal heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen en is nu een van de populairste sporten in Spanje. Elke stad heeft verschillende velden waar de lokale bevolking samenkomt om zowel overdag als ’s avonds vriendschappelijke wedstrijden te spelen – het is niet ongewoon om mensen tot in de avonduren te zien spelen! In het hele land bestaan professionele basketbalcompetities, die nog veel meer mogelijkheden bieden voor toeschouwers als je liever kijkt dan speelt 

Of je nu op zoek bent naar iets actiefs of gewoon nieuwsgierig bent naar welke sporten populair zijn in Spanje, deze drie zouden bijna aan elke interesse moeten voldoen! Voetbal (soccer), tennis en basketbal zijn allemaal immens populair in het hele land en bieden zowel de plaatselijke bevolking als bezoekers volop mogelijkheden om betrokken te raken bij hun gemeenschap. Dus als je tijd hebt tijdens je verblijf, waarom probeer je ze dan niet eens? Je weet maar nooit; het kan net zijn wat je nodig hebt om je tijd in het buitenland nog leuker te maken!

Categorieën