Tien feiten over Spanje

door | Geplaatst: 24 feb 2023 | Bijgewerkt op: 23 feb 2023

10 fascinerende feiten over Spanje 

Spanje is een levendig en divers land met een indrukwekkende geschiedenis. Wonen in Spanje is daarom dan ook een droom van velen. Van de unieke cultuur tot de adembenemende landschappen, Spanje heeft voor iedereen iets te bieden. Hier zijn 10 van de meest verbazingwekkende feiten over dit prachtige land. 

  1. Het oudste restaurant ter wereld bevindt zich in Madrid, Spanje. Het werd geopend in 1725 en serveert vandaag de dag nog steeds traditionele Spaanse gerechten! 
  2. De officiële taal van Spanje is Castiliaans Spaans, maar het land erkent ook vier andere talen als officiële regionale talen: Galicisch, Baskisch, Catalaans en Aranees. 
  3. De Sagrada Familia basiliek in Barcelona is een van de beroemdste bezienswaardigheden in Europa, en hij is nog steeds in aanbouw! De bouw begon in 1882 en zal naar schatting in 2026 voltooid zijn! 
  4. Spanje is de thuisbasis van enkele van de beste voetbalteams ter wereld, waaronder FC Barcelona en Real Madrid CF. 
  5. De Spaanse kunst heeft een lange en gevarieerde geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Beroemde kunstenaars uit Spanje zijn El Greco, Pablo Picasso, Joan Miró, Salvador Dalí, Antoni Gaudí en Francisco de Goya.  
  6. De keuken van Spanje varieert van regio tot regio – van visgerechten in Galicië tot paella Valenciana aan de oostkust – en elk gerecht heeft zijn eigen unieke smaakprofiel waarbij specerijen zoals saffraan of paprika worden gecombineerd met verse ingrediënten zoals zeevruchten of groenten.  
  7. Flamencodansen is ontstaan in Andalusië (de autonome regio in het zuiden van Spanje). Dit type dans werd traditioneel uitgevoerd door Gitanos (Spaanse zigeuners) als een vorm van expressie door middel van muziek en beweging, maar ook door het vertellen van verhalen door middel van liedteksten over liefde, liefdes verdriet, verlies en meer!  
  8. Spanjaarden consumeren meer olijfolie dan enig ander land op aarde – bijna twee pond per persoon per maand!  
  9. De stranden van Spanje behoren tot de beste van Europa – met kilometers goudkleurig zand langs de Middellandse Zeekust!  10. In de hoofdstad Madrid worden het hele jaar door fantastische festivals georganiseerd, zoals La Tomatina (een tomaten werpfestival dat sinds 1945 jaarlijks wordt gehouden) en El Día de los Muertos (een dag lang ter ere van overleden dierbaren). 

Zoals u ziet zijn er zo veel interessante feiten over dit geweldige land. Van de keuken tot de festivals, er is altijd iets nieuws te ontdekken als u Spanje bezoekt of er woont! Of u nu op zoek bent naar prachtige stranden of rijke culturele ervaringen, er is hier voor elk wat wils. Dus kom vandaag nog ontdekken wat deze prachtige plek te bieden heeft!

Categorieën