Het Guggenheim museum in Spanje

door | Geplaatst: 26 jan 2023 | Bijgewerkt op: 15 dec 2023

Het Guggenheim Museum in Bilbao, Spanje verkennen 

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe het zou zijn om een verbluffend mooi museum te verkennen dat enkele van de meest indrukwekkende Baskische kunstwerken herbergt? Zo ja, dan zou u een bezoek aan het Guggenheim Museum in Bilbao, Spanje moeten overwegen. Dit moderne wonder ligt aan de oevers van de rivier de Nervion en is ontworpen door de bekende architect Frank Gehry. Laten we deze magische plek eens nader bekijken en de vele wonderen ervan ontdekken! 

Het ontwerp van het museum 

Het Guggenheim is een architectonisch juweeltje dat zich onderscheidt van zijn omgeving. Het ontwerp bestaat uit gebogen muren en glazen ramen waardoor natuurlijk licht het gebouw binnenstroomt. Binnen worden de bezoekers begroet met kronkelende galerijen die rond de enorme ruimte slingeren. Er zijn ook buitenruimtes waar bezoekers kunnen ontspannen en genieten van het uitzicht op de rivier en het omringende stadslandschap. 

Wat te zien in het museum 

Het Guggenheim Museum herbergt een reeks kunstwerken van beroemde kunstenaars als Paul Klee, Joan Miró, René Magritte, Marlene Dumas, Francis Bacon, Sigmar Polke en nog veel meer. Er zijn ook permanente collecties met Baskische kunst, Spaanse schilderkunst van de 19e eeuw tot nu, beelden van oude culturen uit de hele wereld en nog veel meer. Daarnaast zijn er wisselende tentoonstellingen over onderwerpen als architectuur, design en hedendaagse kunst. 

Unieke ervaringen in het Guggenheim Museum 

Naast het verkennen van alle kunstwerken in het museum zelf, zijn er verschillende unieke ervaringen beschikbaar voor bezoekers die verder willen gaan. U kunt bijvoorbeeld deelnemen aan een rondleiding onder leiding van getrainde deskundigen of u opgeven voor een interactieve workshop met lokale kunstenaars. U kunt zelfs een virtual reality tour maken langs enkele van de bekendste Baskische kunstwerken!  

Of u nu op zoek bent naar een unieke culturele ervaring of gewoon een van de meest indrukwekkende Baskische kunstwerken persoonlijk wilt ontdekken, een bezoek aan het Guggenheim Museum in Bilbao biedt zeker iets bijzonders voor iedereen! Met zijn moderne ontwerp en de reeks oude en nieuwe kunstwerken biedt deze magische plek iets voor iedereen die door de deuren stapt – ongeacht hun interesses of achtergrond – waardoor het een niet te missen bestemming is bij een bezoek aan Spanje!

Categorieën