De Spaanse wegen verkennen

door | Geplaatst: 7 jan 2023 | Bijgewerkt op: 6 jan 2023

De wegen van Spanje verkennen 

Spanje is een land vol kronkelende wegen, die bergen en dalen doorkruisen, met adembenemende uitzichten. Het is een geweldige bestemming voor wie de tijd wil nemen en de schoonheid van de natuur wil verkennen. Maar voordat je je volgende Spaanse roadtrip gaat plannen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van enkele essentiële tips. Laten we eens duiken in wat je moet weten over de Spaanse wegen voordat je de open snelweg opgaat!

Rijden in Spanje 

Als je van plan bent om in Spanje te gaan rijden, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste, houd er rekening mee dat auto’s in Spanje aan de rechterkant van de weg rijden, dus als je uit een land komt waar ze aan de linkerkant rijden is dit iets om in gedachten te houden! Zorg er bovendien voor dat je je rijbewijs en verzekeringsbewijs altijd bij je hebt als je rijdt. Verder zijn de verkeerswetten in Spanje over het algemeen vrij streng, dus let goed op snelheidsbeperkingen en andere verkeersborden. 

Soorten wegen 

Spanje heeft verschillende soorten wegen op zijn grondgebied, variërend van snelwegen (autopistas) tot secundaire wegen (carreteras). Autopistas hebben meestal twee of meer rijstroken per richting en geen verkeerslichten, terwijl carreteras meestal één rijstrook per richting hebben, maar af en toe kruisingen en verkeerslichten. Afhankelijk van waar je heen gaat, is het belangrijk om te overwegen welk type weg het beste bij je wensen past.  

Tolwegen 

Sommige snelwegen vereisen betaling voor gebruik door middel van tolhuisjes op specifieke punten langs de route. Over het algemeen zijn deze tolgelden relatief goedkoop in vergelijking met andere landen en kunnen ze elektronisch worden betaald of bij een van de vele kassa’s langs de route. Het is belangrijk op te merken dat sommige snelwegen gratis zijn, terwijl voor andere betaald moet worden – controleer dat dus voor je op reis gaat!  

 

Het verkennen van Spaanse wegen is een ongelooflijke manier om enkele verborgen juweeltjes in het land te ontdekken, terwijl je onderweg geniet van prachtige uitzichten. Of je nu op zoek bent naar een spannend avontuur of gewoon een ontspannende rit door de natuur – er is voor elk wat wils! Maar voordat je de snelweg opgaat, is het essentieel dat reizigers zich vertrouwd maken met enkele belangrijke tips, zoals rijden aan de rechterkant van de weg en op de hoogte zijn van de verschillende soorten wegen die beschikbaar zijn en de eventuele tolkosten die voor het gebruik ervan moeten worden betaald. Met deze nuttige tips in gedachten – goede reis!