De Spaanse keuken verkennen via voedselketens 

door | Geplaatst: 28 jan 2023 | Bijgewerkt op: 26 sep 2023

Als je ooit in Spanje bent geweest, weet je hoe verrukkelijk hun traditionele gerechten zijn. Van tapas tot paella, er is geen gebrek aan heerlijkheid. Maar wist je dat er een hele industrie bestaat van Spaanse eet ketens die het iedereen gemakkelijk maken om te genieten van de smaken van over de plas? Laten we eens kijken naar enkele van de populairste Spaanse eet ketens en wat ze te bieden hebben. 

Telepizza 

Als pizza je ding is, dan zou Telepizza je go-to spot moeten zijn. Deze populaire keten werd in 1979 in Madrid opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste pizza bedrijven in Europa. Tegenwoordig zijn er meer dan 1.000 Telepizza-vestigingen in heel Spanje die een verscheidenheid aan pizza’s, bijgerechten en desserts aanbieden. Het restaurant biedt ook bezorging aan, zodat je een aantal verrukkelijke taarten in handen kunt krijgen zonder ooit je huis te verlaten. 

Moky Café 

Voor wie snakt naar iets zoets is er Moky Café. Deze geliefde café keten is ontstaan in Barcelona en serveert een reeks klassieke gebakjes en taarten, maar ook koffie drankjes, broodjes en salades. En het beste? Alles wordt gemaakt met verse ingrediënten, dus je kunt altijd rekenen op kwaliteit als je bij Moky Cafe eet. En met meer dan 80 verschillende locaties in Spanje en Portugal is het nog nooit zo eenvoudig geweest om een Moky Café bij jou in de buurt te vinden! 

100 Montaditos 

Als je op zoek bent naar iets snels, maar toch wilt genieten van de lokale keuken, dan biedt 100 Montaditos budgetvriendelijke opties die je niet zullen teleurstellen. Zoals de naam al doet vermoeden is deze Spaanse eetketen gespecialiseerd in “montaditos” (kleine broodjes) gemaakt van vers gebakken brood gevuld met allerlei soorten beleg zoals kaas, ham en ander vlees en groenten zoals tomaten of paprika. Ze serveren ook lekkere bijgerechten zoals patatas bravas of croquetas, zodat je van de montaditos desgewenst een maaltijd kunt maken!  

 

Naar welk type keuken je ook verlangt – van pizza tot gebak – Spaanse eet ketens bieden voor elk wat wils. Deze restaurants maken het voor iedereen gemakkelijk om te genieten van de authentieke lokale smaken zonder de bank te breken. Dus als je de volgende keer Spanje verkent op vakantie of gewoon een snelle hap nodig hebt na het werk, ga dan zeker naar een van deze populaire ketens voor een onvergetelijke smaakervaring!

Categorieën