Het verkennen van de garderobe van Spanje

door | Geplaatst: 24 jan 2023 | Bijgewerkt op: 20 jan 2023

Heb je je ooit afgevraagd welke garderobe de Spanjaarden het hele jaar door dragen? Nou, vraag het je niet meer af! In deze blogpost gaan we de modetrends van Spanje verkennen en hoe ze zich naargelang het seizoen kleden. 

 

De stijl in Spanje is een weerspiegeling van de uiteenlopende cultuur en het klimaat van het land. Afhankelijk van waar je woont in Spanje, en welk seizoen het is, kunnen er verschillende stijlen zijn voor mannen en vrouwen. Laten we beginnen met de zomer! 

Zomerkleding in Spanje 

Tijdens de zomermaanden kunnen de temperaturen in Spanje behoorlijk hoog oplopen. Mannen kleden zich dan meestal licht door overdag korte broeken en t-shirts te dragen. Vrouwen dragen meestal zonne jurken of rokken, maar als het buiten te warm wordt, kunnen ze voor een broek kiezen. S Avonds kiezen zowel mannen als vrouwen voor stijlvolle maar luchtige kleding, zoals linnen overhemden of blouses in combinatie met korte broeken. 

Winterkleding in Spanje 

In de winter zijn de kledingkeuzes veel conservatiever. Mannen dragen vaak shirts met lange mouwen en jeans of chino’s, terwijl vrouwen over het algemeen truien over kraag shirts dragen, samen met jeans of rokken. Voor speciale gelegenheden kunnen vrouwen kiezen voor een geklede outfit bestaande uit een knielange rok en bijpassende top met hakken of laarzen. Als de temperatuur onder het vriespunt zakt, kunnen Spanjaarden een extra laag zoals een jas of jack aantrekken om zich warm te houden.  

Lente/herfst kleding in Spanje 

De maanden lente en herfst zijn meestal milder dan de zomer en de winter, maar de temperaturen kunnen nog steeds sterk variëren, afhankelijk van de locatie. Lichte jassen zijn meestal voldoende voor de meeste dagen in deze seizoenen, maar een extra laag zoals een sjaal is altijd aan te bevelen voor het geval het kouder wordt dan verwacht. Mannen zullen hun jasjes vaak combineren met jeans, terwijl vrouwen voor rokken kiezen in plaats van broeken als ze zich kleden voor formele gelegenheden zoals diners of bruiloften.  

 

De modestijlen in Spanje variëren sterk, afhankelijk van locatie en seizoen – maar waar je ook heen gaat of welke tijd van het jaar het ook is, je kunt verwachten modieuze mensen aan te treffen die zich kleden naar hun omgeving! Van korte broeken en t-shirts in de zomermaanden tot modieuze jassen in de winter – de Spaanse mode heeft iedereen het hele jaar door iets te bieden! Dus waarom niet wat inspiratie opdoen bij de plaatselijke bevolking bij je volgende bezoek? Je zult er geweldig uitzien, of je nu naar het strand gaat of naar een trendy bar!

 

Categorieën