Historische steden in Spanje

door | Geplaatst: 4 mrt 2023 | Bijgewerkt op: 23 feb 2023

Ontdek de historische steden en plaatsen van Spanje 

Spanje is een land vol geschiedenis, cultuur en kunst. Dit prachtige land biedt een aantal van de mooiste historische steden en plaatsen om te verkennen, met voor elk wat wils. Voor wie de rijkdom van het Spaanse verleden wil ervaren, is deze blogpost uw gids! 

Granada verkennen 

Granada is een van de meest bezochte steden in Spanje vanwege de prachtige architectuur en de nabijheid van het Sierra Nevada gebergte. De belangrijkste bezienswaardigheid hier is het Alhambra paleis – een oude Moorse citadel gebouwd in 889 na Christus die bovenop een heuvel staat met uitzicht op de stad. Binnen bevinden zich ingewikkelde paleizen met sierlijke marmeren binnenplaatsen, omgeven door weelderige tuinen en fonteinen. Ga zeker naar de Generalife tuinen voor een ongelooflijk uitzicht over Granada en schilderachtige vergezichten vanuit terrastuinen. 

Ontdek Toledo 

Toledo ligt net ten zuiden van Madrid, waardoor het de perfecte dagtrip bestemming is als u tijdens uw verblijf in Spanje meer dan één stad wilt verkennen. Het werd in 1986 uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed vanwege zijn opmerkelijke schoonheid en rijke geschiedenis. Hier woonden ooit drie grote religies – christendom, jodendom en islam – die een unieke mix van culturen creëerden die vandaag de dag nog steeds zichtbaar is. Bezoek Plaza de Zocodover voor een glimp van de ouderwetse charme of verken het El Greco Museum, waar u meer te weten komt over het leven en werk van de Spaanse schilder El Greco. 

Bezoek Segovia 

Segovia ligt ten noordwesten van Madrid en heeft tal van historische bezienswaardigheden die het ontdekken waard zijn, zoals het prachtige kasteel op een rotsachtige rots met uitzicht op de rivier de Eresma. Andere opmerkelijke bezienswaardigheden zijn het Aquaduct van Segovia – een indrukwekkend Romeins aquaduct van bijna 28 meter hoog – en het Alcazar van Segovia – een 11e-eeuws paleis met prachtige gotische architectuur. Wie van de gebaande paden af wil, kan een ritje maken naar het natuurreservaat Las Hoces del Rio Duratón voor een adembenemend landschap langs kronkelende wegen geflankeerd door kliffen langs de rivier.  

Wat voor soort reiziger u ook bent, er staat u iets speciaals te wachten in de historische steden en plaatsen van Spanje! Van iconische monumenten zoals het Alhambra paleis in Granada of het Plaza de Zocodover in Toledo, zijn er genoeg mogelijkheden om u onder te dompelen in de eeuwenoude cultuur terwijl u onderweg geniet van spectaculaire uitzichten! Mis deze kans dus niet, kom vandaag nog deze ongelooflijke bestemmingen verkennen!

Categorieën