Leer de Spaanse maten

door | Geplaatst: 28 mrt 2023 | Bijgewerkt op: 24 feb 2023

Het mysterie van de Spaanse maten ontsluieren 

Hebt u ooit in Spanje gewinkeld en was u in de war door het maatsysteem? U bent niet de enige, veel mensen hebben moeite met het Europese maatsysteem en daarom leggen wij het vandaag uit. Lees verder voor meer informatie over Spaanse maten en hoe deze zich verhouden tot Amerikaanse maten. 

De specifieke kenmerken van de Spaanse maten 

Spanje gebruikt verschillende maatsystemen, afhankelijk van het type kleding dat u zoekt. Bij overhemden en blouses wordt de borstomvang bijvoorbeeld in centimeters gemeten, bij herenjassen in inches en bij damesjassen in centimeters. Het is belangrijk dat u zich bewust bent van de specifieke kenmerken wanneer u in Spanje kleding koopt, zodat u de juiste pasvorm voor uw lichaamsvorm kunt vinden. 

Als u bijvoorbeeld een overhemd koopt, komt maat 40 overeen met een borstomvang van 97-100 cm. Ter vergelijking: een Amerikaanse maat 40 komt overeen met een borstomvang van 99-104 cm. Zoals u ziet, is er nogal wat verschil tussen Amerikaanse en Spaanse maten als het gaat om overhemden! 

Voor herenjassen komt de Amerikaanse maat 40 overeen met een borstomvang van 37-39 inch (94-99 cm). De Spaanse maat daarentegen is 42 (105-109 cm). Nogmaals, er is een groot verschil tussen Amerikaanse en Spaanse maten als het gaat om herenjassen! 

Als het gaat om damesjassen, zou Amerikaanse maat 10 overeenkomen met een lichaamslengte van 160-164 cm. Maat 10 in Spanje is daarentegen gelijk aan een lengte van 165-170 cm. Zoals u uit deze voorbeelden kunt opmaken, is het van cruciaal belang te weten welke maat u nodig hebt voordat u in Spanje gaat winkelen, als u kleding wilt vinden die goed bij uw lichaam past. 

Winkelen in Spanje hoeft niet verwarrend of overweldigend te zijn als u het maatsysteem van tevoren kent. Als u de details kent, zoals de borstomvang van mannen jassen in inches en de lengte van vrouwen jassen in centimeters, kunt u er zeker van zijn dat uw kleding goed past en u goed staat. Hopelijk heeft dit artikel wat van het mysterie rond Spaanse maten ontrafeld, zodat uw volgende shoppingtrip naar Spanje zonder stress verloopt! Buenas compras! (Gelukkig winkelen!)

Categorieën