Nationale parken in Spanje

door | Geplaatst: 4 mrt 2023 | Bijgewerkt op: 26 sep 2023

Spanje’s ongelooflijke nationale parken verkennen 

Spanje is een land vol cultuur, geschiedenis en natuurschoon. Van de bruisende straten van Madrid tot de kronkelende geplaveide steegjes van Barcelona, het is gemakkelijk om te verdwalen in alles wat Spanje te bieden heeft. Maar als u op zoek bent naar iets meer buiten de gebaande paden, waarom maakt u dan geen tocht door een van de vele nationale parken van Spanje? Deze parken bieden prachtige uitzichten en volop mogelijkheden om weer in contact te komen met de natuur. Laten we enkele van de meest indrukwekkende nationale parken van het land verkennen. 

Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido 

Het Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido ligt in het Pyreneeën Gebergte in Noord-Spanje en is een van de oudste nationale parken van Europa. Het park herbergt een verscheidenheid aan dieren en planten, waaronder wolven, beren, adelaars, herten en vele soorten wilde bloemen. Het heeft ook een ongelooflijk netwerk van wandelpaden die u door een spectaculair landschap leiden. Of u nu uw tijd doorbrengt met het verkennen van grotten of het bewonderen van panoramische uitzichten vanaf bergtoppen, u zult zeker niet teleurgesteld worden door het aanbod van dit park!     

Nationaal Park Donana 

Het Nationaal Park Donana ligt in het zuidwesten van Andalusië en beslaat meer dan 600 vierkante kilometer. Dit gebied was ooit een belangrijk jachtgebied voor vorsten, maar tegenwoordig zijn de moerassen het thuis van meer dan 500 soorten vogels en andere wilde dieren zoals lynxen en zwijnen. Bezoekers kunnen te paard tochten maken door de moerasgebieden of wild ritten maken door de kurkbossen langs de grenzen van het park. Als u tijdens het broedseizoen (april-mei) komt, kunt u zelfs enkele zeldzame soorten zoals flamingo’s of witte ooievaars zien!  

Natuurlijk park van de Cumbres Mayores 

Het Parque Natural de las Cumbres Mayores biedt bezoekers toegang tot prachtige landschappen in het zuidoosten van Andalusië. Van glooiende heuvels bedekt met olijfbomen tot ruige kalkstenen kliffen met uitzicht op diepe valleien – dit park heeft het allemaal! Het gebied is ook de thuisbasis van verschillende vogelsoorten die hun nesten maken tussen de rotsen, zoals sperwers en zwarte gieren. Wandelpaden zijn beschikbaar voor wie op zoek is naar een beetje meer avontuur; zorg er wel voor dat u kleding meeneemt die geschikt is voor wisselende weersomstandigheden, want op grotere hoogten kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen!   

Welk Spaans nationaal park u ook bezoekt, u bent verzekerd van een onvergetelijke ervaring vol adembenemende schoonheid en unieke ontmoetingen met wilde dieren. Van met sneeuw bedekte bergen in Noord-Spanje tot moerasgebieden in het zuidwesten van Andalusië – er is voor elk wat wils! Dus pak uw koffers (en wat warme kleren) want het is tijd voor een avontuur in Spanje!

Categorieën