Ontdek de Spaanse kathedralen en kloosters

door | Geplaatst: 3 feb 2023 | Bijgewerkt op: 23 feb 2023

Ontdek de prachtige kathedralen en kloosters van Spanje 

Spanje is de thuisbasis van enkele van de mooiste kathedralen en kloosters in Europa. Van grandioze gotische bouwwerken tot prachtig versierde Romaanse voorbeelden, er zijn genoeg van deze oude gebouwen die een bezoek waard zijn. Laten we een bezoek brengen aan enkele van de meest indrukwekkende kathedralen en kloosters in Spanje. 

Kathedraal van Santiago de Compostela 

Deze 11e-eeuwse kathedraal is een van de meest iconische bouwwerken in heel Spanje. Dit gebouw in gotische stijl is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed vanwege zijn immense schoonheid en historisch belang. De kathedraal staat bekend om zijn sierlijke interieur met gedetailleerde beeldhouwwerken en levendige glas-in-loodramen. Het herbergt ook een aantal onbetaalbare kunstvoorwerpen, waaronder een uitgebreide gouden kelk uit de 16e eeuw. 

Klooster van San Millan de la Cogolla 

Dit klooster dateert uit de 10e eeuw en ligt in de regio La Rioja in Noord-Spanje. Het bestaat uit twee grote delen – de Basilica de San Millan en het Klooster Santo Domingo – die beide een prachtige Romaanse architectuur en gedetailleerde beelden en fresco’s binnen hun muren hebben. Het klooster heeft ook een indrukwekkende bibliotheek met oude manuscripten uit de 11e eeuw, waardoor het een must is voor geschiedenisliefhebbers.  

Kathedraal van Sevilla 

De kathedraal van Sevilla is een van de grootste kathedralen van Europa, met een lengte van bijna 500 meter en een breedte van bijna 350 meter. Dit prachtige bouwwerk werd gebouwd in 1402 en combineert elementen uit zowel de gotische als de renaissancestijl. Binnen vindt u een reeks prachtige beelden, ingewikkelde fresco’s en andere kunstwerken die u de adem zullen benemen. Bekijk ook zeker de prachtige Capilla Real, waar Ferdinand III samen met zijn vrouw Isabella I begraven ligt!  

Spanje staat vol met ontzagwekkende kathedralen en kloosters die getuigen van een eeuwenlange geschiedenis. Of u nu op zoek bent naar gotische architectuur of naar iets eenvoudigs als een Romaans ontwerp, er zijn genoeg prachtige plekken in Spanje te ontdekken. Dus pak uw camera en maak u klaar voor een geweldige reis langs een aantal werkelijk schitterende kerken!

Categorieën