Welke dieren vind je in Spanje

door | Geplaatst: 14 feb 2023 | Bijgewerkt op: 26 sep 2023

De dieren van Spanje verkennen 

Heb je er ooit van gedroomd om de wildernis van Spanje te verkennen, maar niet geweten wat je kon verwachten? Spanje is een prachtig land en herbergt enkele van de meest uiteenlopende wilde dieren van Europa. Van speelse dolfijnen voor de kust tot majestueuze vogels die door de lucht zweven, hier is een blik op slechts enkele van de vele dieren die je in Spanje kunt vinden. 

De Iberische lynx 

Een van de meest iconische dieren van Spanje is de Iberische lynx. De Iberische lynx is een van de meest bedreigde katten ter wereld en leeft uitsluitend in het zuiden en midden van Spanje. Hij heeft een kenmerkende korte vacht die varieert van bruin tot grijs, met zwarte vlekken op zijn kin en wangen. De Iberische lynx is een solitair dier en jaagt voornamelijk op konijnen, knaagdieren en vogels. 

Dolfijnen 

Voor de kusten van Andalusië, Galicië en Asturië ligt een andere iconische Spaanse diersoort – dolfijnen! Er zijn twee belangrijke soorten die langs deze kusten voorkomen – tuimelaars en grienden. Als je een boottocht maakt rond deze gebieden, kun je het geluk hebben ze te zien spelen in de golven of hoog uit het water te zien springen! Dolfijnen zijn sociale dieren die in groepen leven die tot enkele honderden individuen sterk kunnen zijn. Het zijn zeer intelligente zoogdieren met grote hersenen die graag met elkaar communiceren door middel van klikken en fluiten. 

Vogels 

Van adelaars die over bergtoppen zweven tot groepen roze flamingo’s die in ondiep water waden, er leven talloze vogelsoorten in de gevarieerde landschappen van Spanje. Enkele veel voorkomende vogels die je kunt zien zijn uilen, ooievaars, gieren, hoppen, bijeneters en patrijzen, naast nog veel meer zeldzame soorten! Een geweldige manier om een aantal van deze prachtige vogels te ontdekken, is een bezoek aan een van de vele natuurreservaten in Spanje. Zoals het Doñana Nationaal Park of het Monfragüe National Park, waar je volop mogelijkheden hebt om fantastische vogels te spotten!  

Spanje zit vol verbazingwekkende wilde dieren, die gewoon wachten op jouw verkenningstocht! Of het nu een Iberische lynx is die door de velden sluipt of dolfijnen die van een verre kust afspatten – je zult zeker geboeid raken door alles wat de natuur hier te bieden heeft! Dus waarom niet vandaag nog beginnen met het plannen van je bezoek? Je zult er geen spijt van krijgen!

Categorieën