Oude Romeinse ruïnes in Spanje verkennen

door | Geplaatst: 3 mrt 2023 | Bijgewerkt op: 23 feb 2023

De oude Romeinse ruïnes van Spanje verkennen 

Eeuwenlang was Rome het epicentrum van de Europese cultuur. Als gevolg daarvan is de invloed ervan terug te vinden op verschillende plaatsen op het continent. Waaronder in enkele van de mooiste en meest fascinerende steden in Spanje. Van Barcelona tot Mérida is het verkennen van oude Romeinse ruïnes een populaire activiteit geworden voor particulieren die enkele van de meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen van Europa van dichtbij willen bekijken. 

Romeinse ruïnes in Barcelona 

Barcelona is een van de bekendste bestemmingen voor toeristen die oude Romeinse ruïnes willen verkennen. De stad herbergt enkele van de oudste en meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen van Europa, waaronder overblijfselen uit de 1e eeuw voor Christus, zoals de Tempel van Augustus en delen van de oorspronkelijke stadsmuur. Bezoekers kunnen ook andere oude ruïnes net buiten Barcelona verkennen, zoals het amfitheater en theatercomplex van Tarragona, die beide dateren uit de 2e eeuw voor Christus. 

Het Archeologisch Park in Merida 

Een andere populaire bestemming voor toeristen die de oude Romeinse ruïnes willen verkennen is Mérida. Deze stad heeft een van de grootste archeologische parken van Europa, met meer dan 15 hectare aan cultureel erfgoed uit het verleden van Rome. Hoogtepunten zijn prachtige mozaïeken en gedetailleerde beeldhouwwerken die ooit deel uitmaakten van openbare gebouwen zoals tempels en theaters. Bezoekers kunnen ook rondleidingen volgen die inzicht geven in het gebruik van deze structuren tijdens hun hoogtijdagen. 

De muren van Avila 

Tot slot is Avila een andere bestemming die de moeite waard is als u meer oude Romeinse ruïnes wilt bekijken. Deze kleine stad ligt ten noordwesten van Madrid en herbergt een opmerkelijke reeks muren die door de Romeinen werden gebouwd tijdens hun bezetting van 19 voor Christus tot 519 na Christus. Vandaag de dag kunnen bezoekers deze muren bezichtigen en ongelooflijke uitzichten zien, terwijl ze alles te weten komen over hoe ze werden gebouwd en wat ze betekenen voor de ontwikkeling van Avila in de loop der tijd. 

Het verkennen van oude Romeinse ruïnes in heel Spanje biedt bezoekers de kans om een aantal ongelooflijke historische artefacten van dichtbij te bekijken en tegelijkertijd te leren over de langdurige invloed van Rome op de Europese cultuur. Van Barcelona en Mérida tot Avila, er zijn tal van fascinerende sites die een bezoek waard zijn, waar u ook naartoe reist in Spanje! Of u nu op zoek bent naar prachtige mozaïeken of gedetailleerde beeldhouwwerken, er is hier iets te vinden voor iedereen die meer wil weten over de rijke geschiedenis van Europa!