De schoonheid van Spaanse make-up

door | Geplaatst: 14 mrt 2023 | Bijgewerkt op: 24 feb 2023

De schoonheid van Spaanse make-up ontsluiten 

Bent u klaar om de schoonheid en cultuur van Spaanse make-up te omarmen? Van de levendige kleuren tot de minimalistische aanpak, Spaanse make-up is een geweldige manier om een vleugje verfijning toe te voegen aan elke look. Laten we eens nader bekijken waarom Spaanse make-up zo populair is en hoe u er prachtige looks mee kunt creëren. 

Een korte geschiedenis van Spaanse make-up 

Spaanse make-up bestaat al eeuwen. Zo droegen vrouwen in Spanje in de jaren 1700 uitgebreide stijlen met donkere eyeliner, zware lippenstift en felle blush. In de jaren 1800 kwamen er lichtere tinten en een meer natuurlijke benadering van schoonheid. Na verloop van tijd evolueerde de Spaanse make-up tot wat we nu kennen. 

De basis van Spaanse make-up 

Spaanse make-up volgt twee basisregels: houd het eenvoudig en gebruik felle kleuren. In plaats van veel lagen foundation of bronzer aan te brengen, kunt u zich bijvoorbeeld beter richten op het versterken van uw natuurlijke schoonheid met subtiele kleuren. Als het gaat om lippenstift en oogschaduw, wees dan niet bang om gewaagd te zijn! Felle roze en rode tinten komen vaak voor in traditionele Spaanse make-up looks. 

Hoe brengt u Spaanse make-up aan? 

Bij het aanbrengen van Spaanse make-up begint u met het voorbereiden van uw huid met een vochtinbrengende crème of primer, eventueel gevolgd door foundation. Breng vervolgens mascara of valse wimpers aan voor dramatische wimpers. Vervolgens brengt u oogschaduw aan; kies één opvallende kleur of meng verschillende tinten voor een opvallende look. Eindig met blush voor een vleugje kleur op uw wangen en een gedurfde lipkleur om de look af te maken! 

Het valt niet te ontkennen dat Spaanse make-up de tand des tijds heeft doorstaan als het gaat om klassieke beautylooks. Van de unieke geschiedenis tot de hedendaagse aanpassingen, er bestaat geen twijfel over dat Spaanse make-up populair zal blijven bij mensen die een eenvoudig maar geraffineerd vleugje glamour willen in hun dagelijkse routine. Dus waarom zou u deze tijdloze stijl vandaag niet omarmen? Met slechts een paar tips en trucs kunt u de schoonheid van deze unieke vorm van kunst ontsluiten! PLan uw volgende reis naar Spanje!