Het verkennen van Spaanse Fast Food

door | Geplaatst: 30 jan 2023 | Bijgewerkt op: 28 jul 2023

Hoewel veel mensen bij de Spaanse keuken misschien denken aan paella en tapas, is er in Spanje een hele wereld aan fastfood opties die net zo lekker zijn. Van de klassieke “bocadillo” broodjes tot enkele unieke snacks die je nergens anders vindt, is Spaans fastfood een avontuur op zich. Laten we de fastfood eetgewoonten van Spanje verkennen! 

De Bocadillo

De Bocadillo is een van de populairste soorten fastfood in Spanje. Het is in wezen een broodje gemaakt met knapperig brood en gevuld met ingrediënten als kaas, ham, geroosterde paprika’s en meer. Je vindt ze overal in het land, met kleine variaties afhankelijk van de regio die je bezoekt. Of het nu gaat om een bocadillo de jamon y queso (ham en kaas) of een bocadillo de lomo (varkenslende), je kunt er zeker van zijn dat je in elke hoek van Spanje iets lekkers kunt vinden! 

Empanada Gallega

Empanada Gallega is een soort gebak gevuld met vlees of zeevruchten dat in heel Spanje populair is. Het wordt meestal geserveerd als voorgerecht of snack, maar kan ook als hoofdgerecht worden gegeten. Deze gebakjes worden meestal in een oven gebakken en zijn vaak voorzien van verschillende vullingen zoals tonijn, kip, varkensvlees of groenten. Het is zeker de moeite waard om dit traditionele gerecht uit te proberen als je Spanje bezoekt! 

Churros con Chocolate

Churros con chocolate zijn gefrituurde deegstaafjes die in Spanje meestal als ontbijt of dessert worden gegeten. Ze worden warm geserveerd met dikke warme chocolade om in te dopen, zodat alle zoetheid van de churros wordt opgenomen. Deze klassieke combinatie vind je in cafés in het hele land en is een heerlijke snack op elk moment van de dag! 

 

Spaans fastfood biedt iets anders dan wat we misschien in ons eigen land gewend zijn. Van Bocadillos tot Empanadas tot Churros con Chocolate, er is voor iedereen wat te genieten als je door Spanje reist! Dus als je ooit in het land bent op zoek naar een snelle hap, bekijk dan zeker een aantal van deze smakelijke lekkernijen en maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring! Eet smakelijk!