Spaanse havens verkennen

door | Geplaatst: 15 mrt 2023 | Bijgewerkt op: 24 feb 2023

Het verkennen van de verbazingwekkende Spaanse havens 

Spanje staat bekend om zijn prachtige kustlijn, en er zijn talloze mogelijkheden om de prachtige stranden en intrigerende havens van dit geweldige land te verkennen. Van kleine vissersdorpjes tot bruisende metropolen, elke haven biedt iets unieks en interessants. Laten we eens kijken naar enkele van de populairste Spaanse havens die u tijdens uw volgende reis naar Spanje kunt verkennen. 

Haven van Barcelona 

De haven van Barcelona ligt in het noordoosten van Spanje en is een van de drukste havens van Europa. Het is ook een van de populairste toeristische bestemmingen in Spanje, dankzij de geweldige cultuur, het nachtleven en bezienswaardigheden zoals La Sagrada Familia, Gaudi’s Park Guell en La Rambla. De haven is ongelooflijk goed verbonden met andere grote Spaanse steden zoals Madrid, Valencia en Sevilla via hogesnelheidstreinen. 

Haven van Malaga 

De haven van Malaga ligt aan de Middellandse Zee in het zuiden van Spanje. Het is een belangrijke commerciële haven die dient als toegangspoort tot badplaatsen aan de Costa del Sol, zoals Marbella en Torremolinos. De stad zelf heeft tal van bezienswaardigheden, waaronder Arabische baden uit de 11e eeuw. Een Romeins theater uit 1 voor Christus, het Picasso-museum met werken van Pablo Picasso, die in 1881 in Málaga werd geboren. Het Alcazaba fort dat in 1057 na Christus door de Arabieren werd gebouwd. En zo zijn er nog veel meer bezienswaardigheden. 

Haven van Cádiz 

De haven van Cádiz ligt aan de Atlantische Oceaan in het zuidelijke puntje van Spanje, vlakbij de Straat van Gibraltar. Het wordt al sinds de oudheid gebruikt door zeelieden vanwege de strategische ligging halverwege Europa en Afrika. Tegenwoordig is het een belangrijke bestemming voor cruiseschepen die toeristen uit de hele wereld aantrekt op zoek naar zonovergoten stranden en historische bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Cádiz (gebouwd tussen 1722-1838), Castillo de San Sebastián (1706-1719), Castillo Santa Catalina (13e eeuw) enz.  

Of u nu op zoek bent naar een bruisende stad ervaring of een rustig stranduitje. Spaanse havens hebben voor elk wat wils! Van Barcelona tot Cádiz. Het verkennen van deze geweldige havens moet zeker op uw lijstje staan als u Spanje bezoekt! Dus waarom plant u uw reisroute niet vandaag nog? U zult er geen spijt van krijgen!

Categorieën