De Spaanse kustlijn ontdekken

door | Geplaatst: 2 mrt 2023 | Bijgewerkt op: 23 feb 2023

Ontdek de verborgen schatten van de Spaanse kustlijn 

Er gaat niets boven het gevoel van zand tussen je tenen en de aanblik van kristalhelder water dat tegen de kust klotst. Gelukkig is Spanje gezegend met een van de mooiste kusten van Europa. En tal van verborgen stranden die wachten om ontdekt te worden. Hier leest u hoe u ze kunt vinden. 

De beste manier om geheime stranden te vinden 

De beste manier om verborgen stranden te ontdekken is te voet. Met de auto, bus of trein komt u wel in de buurt, maar er gaat niets boven een verkwikkende wandeling langs de kust en door bergpassen. Op die manier stuit u op ongelooflijke plekjes die u misschien nog niet kende; plekjes die niet op kaarten of in gidsen staan. U kunt ook lokaal advies inwinnen bij de plaatselijke bevolking, die misschien wel enkele ongebruikelijke juweeltjes kent. 

Waar moet u op letten? 

Als u op verkenning gaat, let dan op afgelegen baaien, kleine vissersdorpjes en rotsachtige kliffen waar u misschien een geheim strand vindt, verborgen voor nieuwsgierige ogen. Vergeet niet een camera mee te nemen om uw ontdekkingen te fotograferen! De Spaanse kustlijn is schitterend, dus het is zeer waarschijnlijk dat waar u ook gaat, het er adembenemend mooi is, ook al is het niet per se onbekend of “geheim”. 

Veilig over zee op ontdekkingstocht 

Als wandelen niet echt uw ding is, geen nood. Er zijn genoeg manieren om de Spaanse kustlijn te verkennen zonder bergen te hoeven beklimmen! Waarom huurt u geen boot of boekt u geen tour? Zo komt u dichter bij de moeilijk bereikbare plaatsen en ontdekt u een prachtig landschap. Er zijn veel zijl bedrijven die excursies langs de Spaanse kust aanbieden, dus maak uw keuze. Zorg er wel voor dat ze u een aantal verborgen juweeltjes langs hun route laten zien! 

Of het nu te voet is of op zee, het ontdekken van verborgen stranden langs de Spaanse kustlijnen is een geweldige ervaring die iedereen minstens één keer in zijn leven zou moeten proberen! Het is ook een van de beste manieren om de cultuur en schoonheid van dit prachtige land in je op te nemen, dus waarom zou je het niet proberen? En vergeet niet, neem uw camera mee en kijk uit naar die geheime plekjes!

Categorieën