Spaanse winteractiviteiten aan het strand

door | Geplaatst: 18 mrt 2023 | Bijgewerkt op: 24 feb 2023

Winteractiviteiten aan het strand in Spanje 

Wie zei dat u niet kunt deelnemen aan wintersportactiviteiten als u in Spanje woont of op vakantie bent? Dat het kouder wordt, betekent niet dat er niets te doen is. In feite zijn er genoeg leuke en spannende wateractiviteiten te doen op bijna elk strand in Spanje! Lees verder voor meer informatie over wat u kunt doen om uw wintervakantie nog leuker te maken.

Surf’s Up! 

Surfen is een ongelooflijk populaire sport in Spanje en veel inwoners kiezen voor surfen als hun favoriete bezigheid tijdens de wintermaanden. Hoewel de watertemperaturen in deze tijd van het jaar wat lager kunnen uitvallen, hoeft u zich daar niet door te laten weerhouden! De golven zijn nog steeds even goed en met het juiste wetsuit kunt u net zoveel plezier hebben – zo niet meer – als in de zomermaanden. En als u uit het water komt, is er altijd genoeg café con leche om op te warmen. 

Skiën en Snowboarden 

Geloof het of niet, skiën en snowboarden zijn ook in de wintermaanden populaire activiteiten voor Spanjaarden. Dat klopt – ook al sneeuwt het nooit op de stranden! Natuurlijk, als u deze sporten zelf wilt proberen, kunt u het beste het binnenland intrekken, waar skigebieden zijn. Deze resorts zijn gewoonlijk geopend van december tot maart en bieden een verscheidenheid aan pistes die geschikt zijn voor alle niveaus. Dus of u nu een bunny-piste neemt of een black diamond afdaling, er is voor elk wat wils!  

Schaatsen 

Als skiën niet uw ding is, waarom probeert u het dan niet eens met schaatsen? Schaatsen is een geweldige manier om te genieten van het buitenleven en tegelijkertijd wat lichaamsbeweging te krijgen. Veel steden langs de Spaanse kust hebben tijdens de wintermaanden buitenbanen, zodat bezoekers kunnen schaatsen zonder al te ver van hun hotel of vakantiewoning te hoeven reizen. Het is een goedkope manier om wat tijd met het gezin door te brengen terwijl u geniet van het schilderachtige uitzicht op de Spaanse natuur.  

Wintertijd hoeft niet te betekenen dat u de hele dag binnen moet blijven; ga in plaats daarvan naar een van de vele stranden van Spanje voor een unieke ervaring vol avontuur en spanning! Er zijn zoveel verschillende dingen die u alleen al op één strand kunt doen – van surfen en skiën/snowboarden in het binnenland tot schaatsen in de buitenlucht – dat elke dag als een compleet nieuwe ervaring zal aanvoelen! Dus pak uw koffers en zorg dat uw zonnebrandcrème klaar is. Het is tijd voor een onvergetelijke strandvakantie in het zonnige Spanje!

Categorieën