Ontdek hoe een Spaans weekend eruit ziet

door | Geplaatst: 13 feb 2023 | Bijgewerkt op: 26 sep 2023

Een typisch Spaans weekend 

Elke cultuur heeft zijn eigen manier om hun vrije tijd in het weekend door te brengen, en Spanjaarden vormen daarop geen uitzondering. Of je nu een toerist bent die de Spaanse cultuur wil proeven of een expat die in Spanje woont, weten wat Spanjaarden in het weekend doen kan je helpen een nog leukere tijd te hebben. Dus, wat doen Spanjaarden graag in hun vrije tijd? Laten we eens kijken hoe een typisch Spaans weekend eruit ziet! 

Neem wat cultuur in je op 

Spanje is de thuisbasis van enkele van de meest iconische culturele attracties ter wereld, zoals het Alhambra paleis in Granada en de Sagrada Familia in Barcelona. Dit maakt het voor de plaatselijke bevolking gemakkelijk om verschillende delen van hun eigen land te verkennen. In het weekend zullen veel Spanjaarden hiervan profiteren door musea, kerken en andere attracties in het land te bezoeken. Bovendien is er dankzij de overvloed aan festivals in Spanje (waaronder traditionele religieuze feesten) het hele jaar door genoeg te zien en te doen! 

Naar het strand 

Met meer dan 4000 kilometer kustlijn is het geen wonder dat stranddagen in de zomermaanden populair zijn bij de Spanjaarden. Van levendige steden als Valencia of Marbella tot schilderachtige vissersdorpjes als Cadaques of Sanlucar de Barrameda, er is voor elk wat wils langs de Spaanse kusten. De stranden variëren van gouden zandstranden die perfect zijn om te zonnebaden of watersporten te beoefenen tot kleinere baaien die ideaal zijn om te ontspannen met familie of vrienden. Waar je ook bent in Spanje, je bent nooit te ver van een goed strand!  

Uitgaan met vrienden 

Als het gaat om plezier maken in het weekend in Spanje, gaat er natuurlijk niets boven samenkomen met vrienden voor wat drankjes en tapas in je favoriete plaatselijke bar. In grotere steden als Madrid of Sevilla zijn de bars open tot zonsopgang – ideaal voor wie er een avondje uit van wil maken! In kleinere steden kun je bars vinden die eerder sluiten, maar dat betekent niet dat er geen plezier is; pak gewoon je team en ga daarna bij iemand thuis verder feesten!   

Zoals je ziet is er veel wat Spanjaarden in het weekend doen – van het verkennen van plaatselijke attracties en het bezoeken van stranden tot het gezellig samenzijn bij een drankje en tapas in een plaatselijke bar. Als je het geluk hebt om in de zomer in Spanje te wonen of Spanje te bezoeken, worden al deze activiteiten veel gemakkelijker door de lange daglichturen (met de zonsondergang meestal rond 22.00 uur). Maar hoe lang je ook blijft, het weekend leven ervaren als een echte Spanjaard kan zeker iets speciaals toevoegen aan je reis!

Categorieën