Vier oudejaarsavond in Spanje

door | Geplaatst: 16 mrt 2023 | Bijgewerkt op: 24 feb 2023

Oudejaarsavond vieren in Spanje 

De laatste dag van het jaar is altijd een tijd voor feest, en dat is in Spanje niet anders. Elke regio van het land heeft zijn eigen unieke manier om het nieuwe jaar in te luiden, van vuurwerk boven oude kathedralen tot massale straatfestivals met livemuziek en dans. Dus als u op zoek bent naar iets speciaals om te doen op oudejaarsavond dit jaar, zijn hier enkele van de beste manieren om het te vieren in Spanje. 

De Ball Drop in Madrid 

Een van de populairste plaatsen voor oudejaarsavond in Spanje is Madrid, waar elk jaar duizenden mensen samenkomen op het Puerta del Sol, het centrale plein van de stad, om te kijken hoe de klokkentoren middernacht slaat. Dit evenement heet El Enano – “de dwerg” – met een grote mechanische figuur die om middernacht naar buiten komt en een bal op een spoor laat vallen terwijl de feestvierders aftellen tot het nieuwe jaar aanbreekt. Het is een van Madrid’s meest geliefde tradities en een onvergetelijke manier om 2021 in te luiden. 

La Nochevieja vieren in Barcelona 

Ook Barcelona heeft zijn eigen speciale manier om oudejaarsavond te vieren. Op 31 december verzamelen de inwoners zich bij het Plaça de Catalunya, het belangrijkste plein van Barcelona, om te kijken naar een spectaculair vuurwerk boven een van de mooiste steden van Europa. Daarna gaan veel mensen de straat op om te feesten tot in de vroege uurtjes van 1 januari. De stad komt echt tot leven tijdens de La Nochevieja-feesten, dus ga er zeker heen als u in de stad bent!   

Vuurwerk en festivals in Sevilla  

Als u echt iets unieks wilt voor uw oudejaarsavond, ga dan naar Sevilla, waar de plaatselijke bevolking op 31 december samenkomt voor wat zij “Las Campanadas” of “De klokken” noemen Als het middernacht wordt, vult de menigte het Plaza de España terwijl 12 kerkklokken 12 keer luiden terwijl vuurwerk de nachtelijke hemel boven hen verlicht. Daarna trekt iedereen de stad in voor traditionele Spaanse feesten met flamencodanseres en veel sangria!  

Waar u ook naartoe gaat in Spanje op oudejaarsavond, er staat u een onvergetelijke ervaring te wachten. Van Madrid’s El Enano ball drop tot Barcelona’s vuurwerkshows en Sevilla’s Las Campanadas klokkenluiders feest, om elke hoek wacht u iets speciaals. Mis deze unieke kans dus niet. Boek vandaag nog uw tickets voor uw reis naar Spanje en maak u klaar om 2021 met een knal in te luiden!