Winkelen in Madrid

door | Geplaatst: 26 feb 2023 | Bijgewerkt op: 23 feb 2023

Winkelen in Madrid: Waar alles wat je wilt mogelijk is! 

Bent u op zoek naar het perfecte cadeau voor een speciale gelegenheid? Of misschien moet u wat inkopen doen om uw garderobe aan te vullen? Wat u ook wilt winkelen, Madrid heeft het allemaal! Van dure modeboetieks tot gezellige vintagewinkels, Madrid heeft voor ieder wat wils. Laten we eens kijken naar de verschillende soorten winkels in de hoofdstad van Spanje. 

Exclusieve boetieks 

Als u op zoek bent naar luxe artikelen en designermode, ga dan naar de Gran Via. Dit gebied van Madrid is de thuisbasis van vele high-end boetieks die alles bieden van couture kleding en accessoires tot sieraden en horloges. Of u nu op zoek bent naar iets nieuws of tweedehands, er is genoeg om uit te kiezen. En als u echt iets unieks zoekt, moet u zeker de vintagewinkels in de Calle de Preciados bezoeken. 

Markten in de open lucht 

Als grote mensenmassa’s u niet storen, dan is een van de beste plekken om te winkelen in Madrid de openluchtmarkten. De grootste en bekendste markt is El Rastro, die elke zondagochtend plaatsvindt in de wijk La Latina. Hier kunnen shoppers van alles vinden, van antiek en kunstwerken tot tweedehands kleding en snuisterijen. Andere populaire markten zijn de San Miguel markt en de Plaza Mayor markt waar bezoekers verse producten, handgemaakte ambachten, regionale lekkernijen en nog veel meer kunnen vinden!  

Unieke winkels 

Voor degenen die graag op een andere manier willen winkelen, zijn er verschillende unieke winkels in Madrid, waar het winkelend publiek unieke tweedehands artikelen of op maat gemaakte stukken van plaatselijke ambachtslieden kan vinden. La Puer Tecilla heeft bijvoorbeeld antieke meubels uit heel Spanje en El Armario de Celia biedt upcycled kleding met unieke ontwerpen. Er is ook La Casa del Libro, dat gespecialiseerd is in zeldzame boeken, en Vintage Soul, dat bekend staat om zijn selectie vinylplaten uit alle muziekgenres. Dus wat voor soort winkel avontuur u ook zoekt in Madrid, het wordt vast en zeker een onvergetelijk avontuur! 

Wat voor winkelervaring u ook zoekt, Madrid heeft het allemaal! Van chique modezaken aan de Gran Via tot gezellige vintagewinkels aan de Calle de Preciados; openluchtmarkten zoals El Rastro; unieke winkels zoals La Puertecillas met antieke meubels; El Armario de Celia met upcyclede kleding; La Casa del Libro met zeldzame boeken; Vintage Soul met vinylplaten. De mogelijkheden zijn eindeloos! Dus als u uw volgende buitenlandse reis plant, vergeet dan niet de ongelooflijke winkelmogelijkheden in het mooie Madrid!