Waarom investeren in Spanje?

door | Geplaatst: 15 apr 2023 | Bijgewerkt op: 14 apr 2023 | Investeren

Investeren in onroerend goed is aantrekkelijk. Dat heeft deels te maken met de alternatieven: sparen en beleggen lonen niet of nauwelijks en zijn daarom niet de enige paarden waarop men wil wedden. Een groeiend aantal mensen kiest er dus voor om te investeren in een vakantiewoning in het buitenland. Voor veel Nederlanders en Belgen gaat de voorkeur uit naar Spanje. Maar waarom nou juist Spanje? Dat heeft te maken met een paar zaken.

Voordeel 1: Spaanse huizenmarkt is stabiel

Spanje heeft het niet makkelijk gehad aan het begin van deze eeuw. Eerst de financiële crisis, toen de coronapandemie die z’n weerslag had op het gehele Spaanse leven. Maar zodra het weer kon, groeide de economie gestaag. En dat zien we terug in de prijzen van vastgoed. 

Het is niet voor niks dat Second Home Invest besloot om naast Portugal ook woningen in Spanje aan te bieden. In Spanje zijn prachtige nieuwbouwprojecten opgeleverd en worden weelderige vijfsterrenresorts gebouwd. Wil je investeren in Spanje via ons, dan heb je keuze uit meerdere luxe vakantiewoningen. Wij zijn trots op ons prachtige aanbod en weten dat onze klanten een slimme zet doen als ze investeren in een van deze woningen. 

Voordeel 2: Ligging en kwaliteit

Dat investeren in Spanje verstandig is, heeft ook te maken met de ligging van de resorts. Ze bevinden zich allemaal op toplocaties in Spanje: populaire plekken waar je zelf graag wilt zijn en die jouw huis aantrekkelijk maken voor anderen. Daarnaast bieden de resorts alle luxe die je mag verwachten: van meerdere (verwarmde) zwembaden tot golfbanen en restaurants. Zowel de locatie als de faciliteiten van het resort maken dat jij je uitstekend zal vermaken in de woning en dat anderen jouw woning graag willen huren en (in de toekomst) willen kopen.

Overigens heeft investeren in een nieuwbouwwoning als grote voordeel dat je precies weet wat de kwaliteit van de bouw en de afwerking is. Bij bestaande bouw is dit vaak onbekend en dikwijls moet het opgeknapt worden voordat je er in kunt verblijven of de woning kunt verhuren.

Voordeel 3: Zon, zee en strand

Spanje is natuurlijk niet het enige Europese land met een aangenaam klimaat, maar toch is dit voordeel een belangrijke reden waarom Spanje bij veel mensen als ‘beste uit de test’ komt. De zon is gek op Spanje en laat zich er veel vaker zien dan in Nederland. Zeker het zuiden van Spanje is ontzettend in trek bij zowel toeristen als mensen die willen investeren in vastgoed.

Laten we ook niet vergeten dat Spanje niet al te ver weg is. Je kunt de reis maken met de auto, of – veel sneller en eenvoudiger – met het vliegtuig. Zo kun je ook zelf zonder al te veel moeite meerdere keren in het jaar naar je Spaanse vakantiewoning gaan.

Volg jij je voorgangers?

Ben jij er ook van overtuigd dat het een goed idee is om juist in Spanje te investeren? Laat het ons weten. Second Home Invest is de betrouwbare partner voor iedereen die wil investeren in een vakantiewoning in Spanje. Met meer dan tien jaar ervaring weten we precies hoe we onze klanten kunnen ontzorgen en begeleiden bij dit leuke, maar toch intensieve traject. 

Kijk rustig rond op onze website, bekijk ons aanbod en neem daarna contact met ons op. We maken dan snel een afspraak om eens persoonlijk kennis te maken.