La Manga Club in Murcia

door | Geplaatst: 25 feb 2023 | Bijgewerkt op: 22 mrt 2023 | Investeren, Murcia

Voor veel golfliefhebbers is La Manga Club een bekende naam. Zelfs degenen die er nog nooit geweest zijn, weten dat ´La Manga Club’ een megaluxe resort is met drie golfbanen van wereldklasse. Naast de uitgebreide (sport)faciliteiten, maakt ook de locatie La Manga Club tot een heerlijke bestemming: het ligt in het zuidoosten van Spanje en de zon laat zich er veelvuldig zien. In de zomer kan het er flink warm worden en in de winter duikt het kwik zelden onder de vijftien graden Celsius.

La Manga Club in vogelvlucht

La Manga Club ligt vlak bij het lieflijke vissersdorpje Cartagena in de regio Murcia. Het resort ligt op een uitgestrekt terrein (van bijna zes vierkante kilometer) met hotels, villa’s, appartementen, restaurants, zwembaden, golfbanen en andere sportvelden. Het is de Hof van Eden voor sporters en zonaanbidders.

La Manga Club ligt niet ver van de Middellandse Zee en aan de oostkant vind je er de Mar Menor. Dit is een lagune van zo’n twintig kilometer lang die gescheiden is van de Middellandse Zee. Het water is er maar zeven meter diep en de temperatuur van het water is daarom behoorlijk aangenaam. Een reden voor veel mensen om juist daar te zwemmen of te sporten op het water. Ook veel trekvogels houden van Mar Menor.

Golfclub

De golfclub van La Manga Club staat wereldwijd bekend. Er zijn drie golfbanen en de oudste twee – de ‘South Course’ en de ‘North Course’ – dateren van 1971 en zijn later opnieuw ontworpen en verbouwd. De ‘West Course’ is nieuwer en voor golfers uitdagender dan de andere twee. 

Golf was ooit de reden voor het ontstaan van La Manga Club: begin jaren ’70 kochten twee projectontwikkelaars een groot stuk grond om er een 9-holes golfbaan aan te leggen en er hotels en appartementen te bouwen. Destijds was golf een onbekende bezigheid in die regio, maar inmiddels zijn er drie golfbanen met achttien holes en weet bijna elke golfer de weg naar Murcia te vinden.
De golfbanen zijn in perfecte staat, modern en omringd door palmbomen en meer prachtig groen. Zowel voor de beginner als voor de gevorderden en profs is La Manga Club een heerlijke plek om te spelen.

Méér sport

Niet alleen de prachtige golfbanen maken La Manga Club geliefd bij sporters; er zijn bij de club nog tal van andere sportfaciliteiten te vinden. Deze andere sporten werden beetje bij beetje toegevoegd aan La Manga Club.

  • Tennis: Er is een tennisclub met meerdere tennisbanen en er zijn banen voor padel. 
  • Voetbal: La Manga Club heeft acht voetbalvelden. Professionele voetbalclubs uit verschillende landen komen hier graag voor bijvoorbeeld een trainingskamp
  • Cricket: In Nederland kennen we cricket niet zo goed, maar andere landen zijn maar wát blij met de uitstekende cricket-faciliteiten van La Manga Club. 
  • Rugby: Rugbyspelers van topclubs uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland komen graag bij La Manga Club. 

Resort La Manga Club

Is sporten niet aan jou besteed en word je veel blijer van zwem- en zonnebaden? Ook dan is La Manga Club voor jou méér dan geschikt. La Manga Club heeft namelijk verschillende faciliteiten, zoals fitness, restaurants en bars en leuke boetieks. Ook fijn: het strand ligt op zo’n drie kilometer afstand.

Wonen op La Manga Club

La Manga Club is een van de beste sportresorts ter wereld en een topbestemming voor jong en oud. Je kunt er genieten van overheerlijk eten, sport (kijken), de natuur, de zon, het strand en de rust. 

Wist je dat het ook mogelijk is om hier een vakantiewoning te kopen? Investeren in een vakantiehuis op La Manga Club is een zeer interessante en slimme zet. Wil je daar meer over weten, neem dan contact met ons op voor meer informatie.