Investeren vakantiehuis in Spanje, de voordelen

door | Geplaatst: 29 jan 2023 | Bijgewerkt op: 15 dec 2023 | Investeren

Wij horen het geregeld: “Als ik investeer in een studentenhuis of een bedrijfspand maak ik meer rendement dan bij een vakantiewoning”. In de meeste gevallen klopt dit. Een vakantiehuis in Spanje levert in rendement minder op, maar er zijn wel andere voordelen die je hebt als je je vermogen investeert in een vakantiehuis in Spanje. In dit blog zetten we 3 voor je op een rij.

Onbetaalbare herinneringen

Door te investeren in een vakantiehuis in Spanje maak je veel mooie herinneringen met familie en vrienden. Je deelt de investering met je dierbaren en brengt hierdoor veel tijd met elkaar door. Droom je van dat fraaie familiehuis op een idyllisch plekje in Spanje? Dan is dit een plek waar je kinderen en eventuele kleinkinderen graag komen om samen met jou of als gezin hun vakanties te vieren.
Of misschien droom je van een plek waar je je vrienden kunt uitnodigen om de kerstdagen te komen vieren. Zie je je al genieten, buiten in je tuin of op het terras met een warm zonnetje op je gezicht, terwijl het in Nederland donker en grauw is?
Hoe fijn is het om dit soort warme herinneringen te maken met jouw gezin, je familie of je vrienden. Dit kun je niet uitdrukken in waarde, maar ze zijn in ieder geval voor iedereen onvergetelijk en onbetaalbaar. Dat is ook rendement, zeg nou zelf.

Meegroeien met persoonlijke levensfase

Koop je een vakantiewoning in Spanje om rendement te halen uit de verhuur? Dan kan je met deze verhuurinkomsten een deel van je eigen kosten dekken. Naarmate je ouder wordt en je misschien meer vrije tijd krijgt, kun je jouw huis minder gaan verhuren en meer gaan gebruiken voor jezelf. Als je een Spaans vakantiehuis koopt zonder verhuurverplichting dan kan deze dus meegroeien met jouw persoonlijke levensfase.
Of stel je voor dat jij een aantal weken in het jaar vanuit je Spaanse vakantiehuis kunt werken. De afgelopen jaren waren steeds meer mensen genoodzaakt om vanuit huis te werken. Waar dat voor 2020 in heel veel beroepen nog helemaal niet denkbaar was, heeft daar een verandering in plaatsgevonden. Daarnaast is de groep van digitale nomaden groter geworden. Mensen die vanuit alle hoeken van de wereld zouden kunnen werken. Stel je voor dat die hoek in Spanje ligt. Dan kan jij vanuit je vakantiehuis werken en op andere momenten genieten van de omgeving.
We zijn bewuster geworden van de waarde van ons leven, wat maakt ons gelukkig en waardoor ervaren we een gevoel van vrijheid? Meer mensen zoeken dat geluk ook in het kopen van een eigen vakantiehuis in Nederland of daarbuiten. De markt voor recreatief vastgoed zit dan ook flink in de lift.

Waarde in stenen is vrij stabiel door de jaren heen

Naast dat je plezier haalt uit je eigen vakantiehuis en dat het tastbaar is, is het ook relatief waardevast. Indien je op korte termijn rendement wilt behalen, dan zul jij je vakantiehuis moeten verhuren. Wil je jouw vakantiehuis niet verhuren? Dan zul je langer de tijd moeten nemen. Maar door de bank genomen wordt een investering in stenen op langere termijn beloond met een waardestijging. Voorwaarde is wel dat de woning op een goede locatie staat en dat het met hoogwaardige materialen is gebouwd of gerenoveerd.

Zorgeloos investeren

Kortom het kopen van een vakantiehuis in Spanje doe je om meer redenen dan alleen maar voor het rendement. Wij horen vaak van onze klanten dat zij juist hun vermogen willen spreiden. Dit doen ze door te beleggen in aandelen en crypto’s en door de aankoop van vastgoed. Soms in de vorm van een bedrijfspand of studentenhuis, vaak ook in de vorm van een vakantiehuis.

Investeren in een vakantiehuis in Spanje? Bekijk ons aanbod

Ben je geïnteresseerd in het kopen van een vakantiehuis in Spanje, maar heb je geen tijd om uit te zoeken hoe dat allemaal werkt? Wij bemiddelen al meer dan 10 jaar in buitenlands onroerend goed. We begeleiden mensen die vermogend zijn, die hun vermogen willen spreiden, die dromen van een fraai vakantiehuis op een goede plek, die op een hoogwaardige manier is gebouwd door een betrouwbare projectontwikkelaar én zonder dat zij daar zelf al teveel werk van hebben. Zij willen zorgeloos investeren.
Herken jij je hierin? Bekijk dan ons exclusieve aanbod op de verschillende resorts in Spanje. Zo bemiddelen wij in appartementen, villa’s en townhouses in de regio’s Andalusië, Murcia en Catalonië.