Voordelen investeren Spanje

door | Geplaatst: 18 jan 2023 | Bijgewerkt op: 21 aug 2023 | Investeren

Een eigen huis onder de warme zon van Spanje; een wens voor velen. En toch… Er zijn veel mensen die dromen om te investeren in Spanje, maar lang niet iedereen durft het aan. Wij begeleiden de durfallen al meer dan tien jaar bij de aankoop van hun vakantiehuis in Spanje en spreken ook regelmatig de twijfelaars die uiteindelijk blijven dromen. Daarom hebben we een duidelijk beeld van de beren die men op de weg denkt te zien als het gaat om investeren in Spanje. In deze blog zetten we helder uiteen wat de grootste voordelen zijn van investeren in Spanje. Zo worden die beren weggejaagd en durf jij misschien ook een eigen woning in Spanje te kopen.

Voordeel #1: investeren in vastgoed loont

Investeren in een vakantiewoning is een goed alternatief voor bijvoorbeeld aandelen op de beurs. Beleggen is en blijft immers altijd onzeker. Investeren is ook een alternatief voor het laten staan van je geld op een spaarrekening. De spaarrente is niet hoog en dankzij de inflatie wordt je spaargeld zelfs minder waard. Met een beetje pech moet je er ook nog eens vermogensrendementsheffing over betalen. Als je gaat investeren in Spanje heb je dit probleem niet. De geschiedenis heeft geleerd dat investeren in vastgoed minder inflatie gevoelig is geweest.

Investeren in Spanje loont op de korte en op de lange termijn

Voordeel op korte termijn

Wil jij alles halen uit je investering in Spanje dan is kan het slim zijn om je woning te verhuren. Hiermee genereer je extra inkomsten. De meeste mensen die een vakantiewoning in Spanje kopen doen dit dan ook; het grootste gedeelte van het jaar verhuren ze hun woning aan derden en profiteren dus direct van de huuropbrengst.
Zelfs in het najaar worden vakantiewoningen in Spanje met gemak verhuurd, omdat het land een erg populaire vakantiebestemming is – natuurlijk vooral vanwege het heerlijke klimaat. Als daarnaast de woning hoogwaardig is afgewerkt en luxe is ingericht én op de juiste locatie staat, dan moet het verhuren van je vakantiewoning goed mogelijk zijn. Dat is waarom je via ons vakantiewoningen kunt kopen die kwalitatief goed zijn afgewerkt, een luxe inrichting hebben én op sterren resort op gewilde Spaanse locaties liggen.

Voordeel op lange termijn

Als jouw vakantiewoning in Spanje op een aantrekkelijke plek staat, goed onderhouden is en luxe biedt, stijgt de waarde ervan in de loop van de jaren. En dat is de grootste meerwaarde van investeren in Spanje. Enerzijds kun je profiteren van de verhuuropbrengst, anderzijds kun je bij verkoop van je vakantiewoning profiteren van de waardestijging.

Voordeel #2: zelf gebruikmaken van je vakantiewoning

Dit voordeel had natuurlijk ook op de eerste plek kunnen staan. Want wat heb je aan een vakantiewoning in Spanje als je er niet zelf gebruik van maakt? Inderdaad; jij kunt zelf flink genieten van die luxe woning op dat prachtige resort in Spanje. Met familie, vrienden of alleen; het is jouw plekje, jouw droomhuis. Veel leuker toch dan investeren in een studentenhuis in Nederland?!
Het maken van gezamenlijke herinneringen met familie en vrienden is voor velen een reden om te investeren in een vakantiehuis in Spanje. Kun je het maken van herinneringen uitdrukken in waarde? Nee, dat kunnen we niet, maar we weten wel dat deze herinneringen heel waardevol zijn.

Een ander voordeel is dat Spanje niet zo ver weg is. Je vliegt er in een paar uur naartoe en vliegtickets hoeven niet veel te kosten. En zelfs reizen met de auto is een optie.

Word een waaghals

Wil jij dolgraag investeren in Spanje maar zie jij nog steeds beren op de weg? Wij duwen die beren graag voor jou van de weg af. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de voordelen van investeren in Spanje.