Een woning kopen in Spanje

door | Geplaatst: 18 jan 2023 | Bijgewerkt op: 21 aug 2023 | Investeren

Spanje: het land van de stralende zon, helderblauwe zee en witte stranden. Van adembenemende bergen en mooie nationale parken. Van gezellig uitgaan met fruitige sangria en juichen voor grote voetbalclubs. Het land van Dalí, Picasso en Gaudí, historische gebouwen en grote steden als Barcelona en Madrid. En het land van stierenvechten, tapas, paella en flamencodansen.

Spanje: een land waar we maar al te graag naartoe gaan. En met ‘we’ bedoelen we niet alleen onszelf: wij zijn maar twee van die meer dan tachtig miljoen toeristen die zich jaarlijks laten onderdompelen in de culturele rijkdom en schoonheid van het land. En het is juist vanwege die rijkdom, schoonheid en het klimaat dat veel mensen een woning kopen in Spanje. Een hele goede beslissing als je het ons vraagt.

Waarom een woning kopen in juist Spanje?

Iedereen die overweegt om te investeren in een vakantiewoning in het buitenland onderzoekt nauwkeurig de landen die hiervoor in aanmerking komen. Een woning kopen kan bijna overal; in het eigen land, ergens anders in Europa of zelfs aan de andere kant van de oceaan.
Dat Spanje snel bovenaan het lijstje komt, heeft onder meer te maken met wat we hierboven al schreven. Spanje heeft veel te bieden. Cultuur- en natuurliefhebbers komen in Spanje uitgebreid aan hun trekken. En of je nou houdt van cultuur of juist van de natuur; bij alle uitstapjes die je maakt, word je verwarmd door de aangename zon. Want eerlijk is eerlijk: het is het klimaat dat voor veel mensen doorslaggevend is. Het zuiden van Spanje heeft zo’n drieduizend zonuren per jaar (ter vergelijking: Nederland heeft gemiddeld 1500 zonuren). Met een eigen woning in Spanje geniet je dus het hele jaar door van het heerlijke weer.
Weet je wat nu zo fijn is aan Spanje: het is ook nog eens best dichtbij. Je zit hooguit een paar uurtjes in het vliegtuig.

Is een woning kopen in Spanje lucratief?

Een woning kopen in Spanje is een absolute aanrader. Het is een goede bestemming voor je geld, omdat investeren in vastgoed rendabel kan zijn, dit in tegenstelling tot sparen. Het is ook een goed alternatief voor beleggen omdat je op deze manier je vermogen spreidt. De geschiedenis leert dat normaal gesproken de waarde van vastgoed stijgt en dat is interessant bij de verkoop van de woning. Dit geldt ook voor luxe woningen op gewilde en aantrekkelijke locaties. Laat dan nou precies de het type woningen zijn die je via ons kunt kopen!

Naast dit voordeel op lange termijn, profiteer je als woningeigenaar ook van de huuropbrengst. Veel investeerders genieten met volle teugen van hun woning in Spanje en verhuren deze als ze er zelf niet zijn.

Het kopen van een woning in Spanje biedt je naast het eigen plezier ook de kans om een deel van je eigen kosten te dekken door je woning te verhuren. Spanje kent een lang verhuurseizoen, want niet alleen zomers komen er veel toeristen naar Spanje, maar door het goede klimaat zijn er ook in de winter veel mensen die een onderkomen zoeken.

Een woning kopen in Spanje via Second Home Invest

Met de Spaanse vakantiewoningen die je via ons kunt kopen weet je zeker dat je goed zit. De woningen waarvoor wij bemiddelen, bevinden zich op toplocaties. Unieke plekken waar je zelf graag naar toe gaat en waar ook toeristen graag willen verblijven.

Daarnaast zijn onze woningen van ongekende klasse: het interieur is smaakvol, modern en van goede kwaliteit en de afwerking en bouwkwaliteit zijn van een hoog niveau.

Daar komt bij dat deze huizen zich op luxe resorts bevinden met faciliteiten zoals golfbanen, zwembaden en wellness. Kortom: een woning kopen in Spanje via Second Home Invest kan een interessante investering zijn.

Wil je hier meer over weten? We zien uit naar een telefoontje of e-mail van je.