Waterparadijs Siam Park op Tenerife

door | Geplaatst: 3 aug 2023 | Bijgewerkt op: 17 nov 2023 | Tenerife

Het grootste waterpark van Europa heet Siam Park en vind je op Tenerife. Dit zwemparadijs overtreft je stoutste verwachtingen: onder een aquarium met haaien glijden, een waterachtbaan waar je een topsnelheid haalt of langzaam afglijden in een trechter. En nee, dat is nog lang niet alles. Ook voor mensen die graag wat minder adrenaline willen voelen, is Siam Park een fantastische plek. Er zijn namelijk tal van familieglijbanen, lazy rivers en een strand met kunstmatige golven.

Waar vind je Siam Park?

Siam Park vind je op Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het eiland staat bekend om zijn hagelwitte stranden en uitstekende klimaat met veel zonuren. Dankzij de warmte op het eiland zal je regelmatig een duik willen nemen in de Atlantische Oceaan of in een zwembad. Leuk voor de afwisseling is een bezoek aan Siam Park: het grootste aquapark van Europa en regelmatig uitgeroepen tot leukste ter wereld.
Siam Park is maar liefst 18,5 hectare groot en bevindt zich bij de toeristische badplaats Costa Adeje. Naast de veelzijdige waterattracties waarvan je geen genoeg krijgt, is er ook veel aandacht besteed aan de architectuur en vormgeving van het geheel: Siam Park is met de (vuurspuwende) draken en tempels een knipoog naar de Thaise cultuur. Dit Thaise thema zie je terug in vrijwel elke attractie, in elk gebouw op het park en in alle restaurants (je kunt er zelfs Thais eten).
Leuk weetje: Siam Park is het eerste groene waterparadijs ter wereld. Met zonne-energie worden attracties van stroom voorzien en afval wordt gerecycled. En heel bijzonder: het park recyclet water uit de oceaan voor de glijbanen, om dit water vervolgens aan de planten in het park te geven. Deze toewijding aan het behoud van een gezonde planeet maakt het park wat ons betreft nog specialer.

Wat is er te doen bij Siam Park?

Om te ontspannen:

 • Mai Thai River: Dobber op een grote zwemband langzaam en ontspannen door een lange rivier die door het park loopt.
  Siam Beach: Een wit zandstrand met een fantastisch zwembad.
 • Cabaña: Een villa waarin je kunt overnachten en onbeperkt toegang hebt tot het park.
  Champagne Club: Hier kun je relaxen in Balinese bedden of comfortabele stoelen en genieten van een fles luxe champagne.
 • Floating market: Typisch voor Thailand; de drijvende markt. Hier kun je bijvoorbeeld snacks en souvenirs kopen.
 • Sea Lion Island: Als je het park binnenloopt, zie je ze liggen, spelen of zwemmen: de zeeleeuwen.

Voor families:

 • Naga Racer: Met z’n zessen tegelijkertijd razendsnel van de glijbaan? Dat doe je bij deze attractie.
  Sawasdee: Dit is een kindvriendelijke plek waar de jonge bezoekers eindeloos kunnen spelen met water en in voor hun geschikte attracties.
 • Jungle Snake: Hier glij je alleen of samen op een band over en door vier kronkelende glijbanen die op slangen lijken.
 • The Lost City: Een spannende naam maar juist geschikt voor de allerkleinsten – zelfs baby’s. Hier kunnen ze zich vermaken op en met torens, bruggen en glijbanen.
 • The Wave Palace: Bij dit golfslagbad zwem je op golven van drie meter hoog; de grootste kunstmatige golven ter wereld!
 • The Giant: Bij deze attractie ga je met een band door een van de twee trechters, om uiteindelijk via het gat uit te komen in een zwembad.
 • Coco Beach: Op dit strand – met Afrikaans zand dat niet aan je huid plakt – kun je met de hele familie ontspannen. Dat kan op je ligbed of in het water met rustige kunstmatige golven.
 • Bodhi Trail: Leuk voor met name kinderen: een avontuur met obstakels over de toppen van bomen en omgeven door een levensechte jungle.
  Voor de waaghalzen:
 • Kinnaree: Dit is zeker geen gewone glijbaan. Je krijgt een behoorlijke adrenalinekick door de trechter en de open bocht in deze spectaculaire attractie.
 • Mekong Rapids: Een kronkelende glijbaan met scherpe bochten waar je met een rubberbootje doorheen schiet.
 • Dragon: Onder het toeziend oog van een grote draak word je eerst in een tunnel afgeschoten om daarna in een bijna verticale trechter terecht te komen.
 • Tower of Power: Misschien wel de spannendste attractie van Siam Park. Je glijdt van 28 meter naar beneden, kan een topsnelheid van wel tachtig kilometer per uur bereiken en schiet onder een aquarium door met vissen en haaien.
 • The Vulcano: In een bootje draai je rond en val je in een vulkaan, en dat terwijl het helemaal donker is (afgezien van de bliksemschichten…).
 • Singha: Deze attractie kun je beter een waterachtbaan noemen. Je schiet op hoge snelheid alle kanten op.
 • Patong Rapids: In deze relatief nieuwe attractie glij je op een band door een deels open en deels gesloten waterglijbaan.

Praktische informatie

Als je op Tenerife bent, doe jezelf (of je kinderen) dan een plezier en breng een bezoek aan Siam Park. Het is handig om waterschoenen mee te nemen. Deze kun je aanlaten in elke attractie en zijn daarom handiger dan slippers. Ook heb je dan geen last van de warme tegels op het park.
Het park is erg geliefd en dat zal je merken aan de drukte. Soms is het best lang wachten voor een attractie. Het park is daarnaast ook erg groot. Kom dus vroeg en koop desnoods een fast pass zodat je genoeg tijd hebt om Siam Park te ontdekken.

Hou je van exoctische dierentuinen, dan hebben we nog een fijne tip voor je. Je kunt namelijk een combiticket kopen waarmee je toegang tot zowel Siam Park als Loro Parque hebt. Loro Parque is een prachtige dieren- en plantentuin op Tenerife.
Wij zeggen: alvast heel veel plezier!

Bezoek ook eens het Siam Park vanaf je eigen vakantiehuis in Spanje.