Stedentrip Spanje

door | Geplaatst: 26 feb 2023 | Bijgewerkt op: 23 feb 2023 | Tips

Een stedentrip is een perfecte manier om een stad te leren kennen. Het is een geliefde activiteit onder zowel senioren als jonge stellen en vriendengroepen. In een paar dagen tijd kun je namelijk van alles over een bepaalde stad te weten komen: van de lokale keuken en de winkels, tot de architectuur en andere culturele hoogtepunten. Spanje heeft veel (grotere) steden die ontzettend leuk zijn om te bezoeken tijdens een citytrip, zoals Barcelona, Madrid, Valencia, Málaga, Sevilla, Córdoba, Granada en Bilbao.

 

Waarom een stedentrip naar Spanje?

Naast het ruime aantal leuke steden, is een stedentrip naar Spanje ook een goed idee vanwege het weer. De zon laat zich graag zien in Spanje en veel steden zijn daarom gedurende het hele jaar aangenaam om te bezoeken. Overigens vinden wij het leuk om juist buiten het hoogseizoen een stedentrip te maken; er zijn dan minder toeristen en ook als het weer wat tegenzit, kun je prima een stad leren kennen.

De steden in Spanje zijn goed en snel te bereiken; ook dat is prettig als je een stedentrip wilt maken. Je vliegt snel en meestal niet al te duur naar verschillende Spaanse plekken.

 

Deze steden in Spanje moet je gezien hebben

Daar gaan we dan: dit zijn voor ons de absolute toppers. Allemaal Spaanse steden die het waard zijn om ontdekt te worden.

 

Barcelona

Deze stad staat hoog op ons lijstje. We weten wel waarom: we raken niet uitgekeken op de prachtige architectuur die je verspreid door de stad vindt. Het symbool van de stad is Sagrada Família; de onvoltooide kathedraal van Antoni Gaudí. De werken van zijn hand vinden we op meer plekken in Barcelona, denk aan Park Güell, Casa Batlló en ‘La Pedrera’. 

Naast het bewonderen van bouwkunst, is het leuk om te shoppen in Barcelona. Er zijn grote warenhuizen en kleine boetiekjes. Ook het uitgaansleven van Barcelona is een aanrader. De stad kent moderne uitgaansgelegenheden, knusse barretjes en uitstekende restaurants. 

Tip: voetballiefhebbers bezoeken graag Camp Nou, het stadion van FC Barcelona.

 

Madrid

Direct onder Barcelona staat wat ons betreft Madrid, de hoofdstad en grootste stad van het land. Deze plaats wordt door iets minder toeristen overspoeld dan eerstgenoemde en staat bekend om de kunstmusea die door de hele stad te vinden zijn. Het is een prachtige, bruisende stad. Groot, maar toch intiem. 

Gaat je stedentrip naar Madrid, breng dan zeker een bezoek aan het Prado-museum. Hier vind je wereldberoemde werken van kunstenaars als Goya en Velásquez. Ook het koninklijk paleis en Retiro Park, de groene oase midden in Madrid, zijn een bezoekje waard.

Natuurlijk geniet je ook in Madrid van de Spaanse keuken en het gezellige leven ’s avonds.

 

Valencia

Valencia is een heel andere stad dan de twee hierboven. Valencia heeft een prachtig strand en dankzij de ligging is het hier meestal heerlijk warm. Wil je ook genieten van het strand, trek dan een paar dagen uit voor een bezoek aan Valencia, want ook de stad wil door jou ontdekt worden. Er zijn namelijk best wat bezienswaardigheden, zoals de Ciudad de las Artes y las Ciencias (vertaald: de stad van kunst en wetenschap). Het doet ook echt denken aan een stad, want er zijn meerdere, futuristische gebouwen, omringd door water. Ook de botanische tuin – Jardí Botànic – is een hoogtepunt van de stad, net als de oude kerken en kathedralen.

Leuk om te weten: een goede manier om Valencia te zien, is met de fiets.

 

Sevilla

De laatste die we noemen in dit rijtje is Sevilla, de hoofdstad van de regio Andalusië. Ook in deze stad kun je je onderdompelen in authentieke Spaanse sferen en op zoek gaan naar prachtige gebouwen en historisch erfgoed. 

De Catedral de Santa María de la Sede is een kolossale, gotische kathedraal en wordt waarschijnlijk door elke toerist bezocht. Ook het paleis Casa de Pilatos, uit 1540, is een pronkjuweel, net als het wereldberoemde plein Plaza de España. 

 

Voor wie niet kan kiezen: een eigen huis in Spanje

Veel steden in Spanje zijn absoluut geschikt voor een stedentrip van meerdere dagen. We snappen dat het onmogelijk is om al die leuke steden waar wij zo enthousiast over zijn in één jaar te bekijken. Weet je wat het eenvoudiger maakt om de steden van Spanje op je gemak te leren kennen? Een eigen vakantiewoning in dit heerlijke land! Tal van Nederlanders gingen je voor en investeerden hun geld in een vakantiehuis. Zij verblijven in Spanje wanneer ze willen en genieten zo optimaal van het land. En zijn ze er niet, dan verhuren ze hun huis aan andere toeristen. Zo profiteren ze direct van de huuropbrengst. 

Is investeren in een vakantiehuis in Spanje ook iets voor jou? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.