Genieten van een vakantie in Spanje

door | Geplaatst: 18 jan 2023 | Bijgewerkt op: 21 aug 2023 | Tips

Spanje is een heerlijk vakantieland; dat zullen veel mensen beamen. Velen van ons hebben Spanje al eens bezocht tijdens een vakantie of een stedentrip. Niet alleen Europeanen, maar ook reizigers uit andere delen van de wereld bezoeken dit prachtige land. Wist je dat Spanje jaarlijks meer dan tachtig miljoen toeristen ontvangt? Het staat daarmee sinds een paar jaar op de tweede plek van meest bezochte landen ter wereld (leuk om te weten: Frankrijk gaat al lange tijd aan de leiding en Amerika is door Spanje naar de derde plek verwezen).

Dat Spanje zoveel mensen mag verwelkomen, zegt eigenlijk genoeg: het is een fantastische vakantiebestemming. Waarom dat zo is, vatten we samen in drie punten.

Genieten van het klimaat

Als je een vakantiebestemming zoekt, is de kans groot dat je als eerste kijkt naar het klimaat van een land. Hoewel bijvoorbeeld Scandinavië, Schotland of IJsland ook geweldig mooi zijn, geven veel mensen toch de voorkeur aan de warmte van landen rondom de Middellandse zee. En wil je niet te ver reizen, dan kom je al snel bij Spanje uit. Het is goed te bereiken met het vliegtuig en ook prima te doen (in etappes) met de auto.

Spanje heeft verschillende klimaatgebieden. Het land is enorm groot en heeft naast stranden ook bergachtige gebieden. In deze gebieden zijn de zomers prima, maar in het najaar en in de winter kan het hier erg fris en nat worden. De kuststreken en de Spaanse eilanden daarentegen zijn een prima plek om gedurende het hele jaar tijdens je vakantie te genieten van het warme weer. Deze gebieden in het zuiden en het oosten hebben een mediterraan klimaat. De zomers zijn er warm en droog en de winters zijn mild. Dat laatste is de reden voor bijvoorbeeld pensionado’s om naar Spanje om te overwinteren.

Genieten van het strand en de zee

Denk je aan Spanje, dan denk je natuurlijk ook aan zon, zee en strand. De zomer periode is de perfecte tijd om te zwemmen in zee of te zonnebaden op een van de prachtige stranden.

Niet alleen de Balearen en de Canarische Eilanden hebben oogverblindend mooie stranden, het vasteland kan er ook wat van. Zo zijn de stranden van de Costa del Sol paradijselijk mooi. En met een watertemperatuur van zo’n 25 graden, is de zee erg uitnodigend.

Trouwens, ook in de winter zijn de stranden prachtig. Maak eens een lange strandwandeling over een bijna verlaten strand. De kans bestaat dat dit zelfs met korte mouwen kan. De zee is misschien wat fris om te zwemmen, maar kan ook dan boven de tien graden zijn. Je bent niet de eerste die een winterse duik neemt…

Genieten van de cultuur en het eten

De Spaanse cultuur is een bijzondere. Denk aan de siësta; op het warmste moment van de dag gaan de winkels twee uur lang dicht en doen veel Spanjaarden een middagdutje. Typisch voor Spanje zijn ook de momenten waarop er gegeten wordt. Het ontbijt, lunch en diner vinden allemaal een stuk later plaats dan we in Nederland gewend zijn.

Nu we het toch over eten hebben: de Spaanse keuken maakt dat je optimaal kunt genieten van een vakantie in Spanje. Tapa’s, paella, pinchos, gazpacho, tortilla de patatas… Wil je goed eten op vakantie, dan ben je in Spanje op de juiste plek.

Wil je vaak genieten van een vakantie in Spanje?

De temperatuur op de eilanden en in de kustgebieden van Spanje is zó aangenaam, dat je er in alle seizoenen heerlijk kunt vertoeven. Voor veel mensen is dit reden om juist in Spanje een vakantiehuis te kopen. Zo kun je het hele jaar door zelf genieten van een vakantie in Spanje en op de momenten dat jij er niet bent, kun je je woning verhuren aan anderen. Zo genereer je ook nog extra inkomsten.

Dit is een van de voordelen van investeren in een vakantiewoning. Maar er zijn nog veel meer voordelen. Wil je daar meer over weten, neem dan gerust contact met ons op.