Bezienswaardigheden rondom Murcia

door | Geplaatst: 13 mei 2023 | Bijgewerkt op: 21 aug 2023 | Tips

In het zuidoosten van Spanje, niet ver onder Valencia, vind je de regio Murcia. Hoewel je er snel voorbijrijdt als je onderweg bent naar bijvoorbeeld het toeristische Andalusië, doe je jezelf een groot plezier door er te stoppen en Murcia te ontdekken. Want Murcia heeft knusse Spaanse dorpjes, ongerepte stranden en afwisselende natuur waarop je niet uitgekeken raakt. En wat ook wel eens fijn is: het is er een stuk rustiger dan in de omliggende, toeristische regio’s.
Wij vertellen je graag wat wij nou zo mooi vinden aan Murcia.

Cultuur snuiven in Cartagena

Cartagena is een prachtige havenstad. Het is een van de oudste steden van Spanje en kent een rijke geschiedenis. Dit is goed terug te zien in de verschillende opgravingen en meerdere bezienswaardigheden, die de laatste jaren vakkundig zijn opgeknapt om de stad aantrekkelijker te maken voor toeristen.
Zo is er een prachtig amfitheater; de grootste van het destijds Romeinse Rijk. In die tijd was er plek voor wel elfduizend toeschouwers!
Zoals veel strategisch gelegen (haven)steden, heeft ook Cartagena een fort. Deze ligt een aantal kilometer buiten de stad en is, zeker dankzij twee aanzienlijke kanonnen, absoluut de moeite van het bezoeken waard.
Naast deze twee hoogtepunten zijn ook het kasteel, de kathedraal en het gemeentehuis fantastisch om met eigen ogen te aanschouwen.

Lekker modderen in Lo Pagán

Rij je vanaf Cartagena dertig minuten naar het noorden, dan kom je terecht in Lo Pagán; een gezellige badplaats dat vooral bekend is vanwege de natuurlijke modderbaden. Het water van de binnenzee bij Lo Pagán, de ‘Mar Menor’ genoemd, is ondiep, erg zout en warm: de perfecte ingrediënten voor een natuurlijke wellness. En dat helemaal gratis. Je zal dus zeker niet de enige zijn die zich insmeert met een dikke laag modder vanwege de therapeutische werking. Zekere oudere mensen en mensen die last hebben van bijvoorbeeld jicht, reuma en artritis hebben veel baat bij een modderbad in Lo Pagán.
Na je modderbad (laat de modder helemaal drogen en was het dan van je af) kun je heerlijk zwemmen in de Mar Menor.

De wijnen van Murcia

Uit Spanje komen heerlijke wijnen en ook de regio Murcia draagt hier een groot haar steentje aan bij. Een tocht door Murcia laat je dan ook veel wijnvelden zien, bijvoorbeeld de bekende wijngebieden Bullas, Jumilla en Yecla. Ben je liefhebber van wijn dan raden we je aan om in Murcia een van de meerdere wijnroutes te rijden, naar een wijnmuseum te gaan of een bezoek te brengen aan een wijnmaker.
Het is zelfs mogelijk om een wijntour met een gids te maken in een groep met andere enthousiastelingen. Je dag is dan nóg waardevoller (en gezellig!) en je komt op plekken waar je alleen niet zo snel zou komen.
Tip: sluit je dag af in een restaurant waar ze een van de regionale wijnen schenken.

En natuurlijk de stad Murcia zelf

In de regio Murcia ligt de gelijknamige hoofdstad van de streek. Er wonen een half miljoen mensen en Murcia is daarmee de zevende stad van Spanje. Murcia is een heuse studentenstad; de ‘Universidad de Murcia’ herbergt zo’n dertigduizend studenten. En zeg je ‘studenten’, dan zeg je ‘gezelligheid’. De stad heeft fijne pleintjes en terrassen, grote winkels en huiselijke boetiekjes en een bruisend nachtleven.
Hoewel Murcia een moderne stad is, heeft het ook historische waarde. Ook voor cultuur en mooie architectuur ben je in Murcia dus op de goede plek. De Catedral de Murcia is wat ons betreft een van de mooiste gebouwen van de stad. Maar ook andere religieuze gebouwen, zoals kerken en kloosters, mogen er absoluut zijn.
Wij vinden daarnaast het gemeentehuis van Murcia een plaatje. Het keurige, roze gebouw dat door palmbomen, bloemen en fonteinen is omringd, is een genoegen om te zien.

Altijd in Spanje

We hopen dat ook jij enthousiast wordt van Murcia. Ben je in Spanje, bezoek de regio dan eens. Of plan je vakantie ernaartoe. Je zal er geen spijt van krijgen.
Wist je dat wij bemiddelen in vakantiewoningen in de regio Murcia verkopen? Net buiten de drukte van de Costa Calida, omgeven door een natuurgebied, ligt La Manga Club, een toonaangevend resort waar in 1972 de eerste woningen werden gerealiseerd. Je vindt hier luxe vakantiewoningen, appartementen en townhouses, en faciliteiten als tennis- en padelbanen, wellness, golfbanen en meer dan vijftien restaurants en bars.
Is dit iets voor jou? Vraag gerust meer informatie aan of neem contact met ons op.