Advies op locatie in Spanje

door | Geplaatst: 17 feb 2023 | Bijgewerkt op: 15 feb 2023 | Investeren

Je hebt uren doorgebracht op onze website en verlekkerd gekeken naar al die prachtige woningen. Je ziet jezelf er al zitten, in die luxe vakantiewoning onder de Spaanse zon. Genietend van een koel drankje, omringd door vrienden of familie. En ineens weet je het zeker: jij wilt investeren in een vakantiewoning! Tijdens een persoonlijk gesprek met Second Home Invest bespreken we je wensen, informeren we je over de woning van jouw voorkeur en vertellen we je over zaken die spelen rondom de aankoop van een vakantiewoning in Spanje. Heb je nog steeds interesse en wil je een volgende stap nemen? Dan is de volgende stap het nemen van een optie op het vakantiehuis dat jij op het oog hebt. Deze optie geeft jou namelijk de mogelijkheid om jouw droomhuis in Spanje met eigen ogen te bekijken en advies te krijgen op locatie.

Oog in oog met je eigen Spaanse woning (in aanbouw)

Het bezichtigingsbezoek is voor vrijwel al onze klanten een absoluut hoogtepunt. Je bent vaak al zo lang bezig met een woning die je alleen van foto’s kent, dat het heerlijk is om eindelijk af te reizen naar Spanje om de locatie en het huis zelf te bezoeken.
We zeiden het net al: op dat moment heb je nog geen contract getekend, maar wel een optie genomen. We kiezen heel bewust voor deze werkwijze, omdat het belangrijk is dat je de vakantiewoning en de omgeving gezien hebt voordat je overgaat tot de aankoop van de woning. Je wilt niet tekenen voor een huis dat je nog nooit in het echt hebt gezien, toch? Juist, en daarom is het bezoek aan Spanje noodzakelijk (en ook gewoon heel leuk).
Je ziet de woning (die misschien nog in aanbouw is) en krijgt een indruk van de locatie en de omgeving. Als het mogelijk is, kun je ook een bezoek brengen aan een referentieproject of een showhuis. Zo krijg je ook gevoel bij de kwaliteit van de woningen en het hoogwaardige afwerkingsniveau.
De meeste klanten nemen ook de tijd om de omgeving te ontdekken en plakken er soms een korte vakantie aan vast. Zo weet je precies waar je voor tekent als je weer terug bent in Nederland.

Advies op locatie, nu je er toch bent

Tijdens jouw bezoek aan het project in Spanje zie je niet alleen veel, je hoort ook erg veel. Je krijgt informatie over je huis, het resort en de locatie. En je hebt de gelegenheid om vragen te stellen. Daarnaast kan het verstandig zijn om in Spanje naar een jurist, fiscalist of bank ter plaatse te gaan. Zij kennen de lokale en nationale wet- en regelgeving. Wij kennen diverse professionals in de buurt en kunnen je, indien je dat wilt, met hen in contact brengen of een afspraak voor je plannen.

Van kijken naar kopen

Eenmaal terug in Nederland geven we je even de tijd om alles wat je gezien en gehoord hebt te laten bezinken. Daarna maken graag een nieuwe afspraak met je om je bezoek aan Spanje te evalueren. We zijn namelijk erg benieuwd naar je ervaringen en misschien heb jij wel nieuwe vragen gekregen.
En dan… is het moment aangebroken om het voorlopig koopcontract te tekenen. En wij? Wij zijn altijd vlakbij om je te begeleiden, advies te geven en je te informeren over de bouw en over alle stappen binnen het aankoopproces.
Welke woning wordt van jou? Bekijk ze snel en neem contact met ons op als jij méér wilt dan alleen dromen…