Waarom een huis kopen in Spanje?

door | Geplaatst: 7 jun 2023 | Bijgewerkt op: 6 jun 2023 | Investeren

Als jij een tweede huis zou kopen, in welk land zou dit dan zijn? Lekker dichtbij en vertrouwd in Nederland? Of liever wat verder weg vanwege het weer? Misschien denk je hier vaak over na en waarschijnlijk komt Spanje ook weleens in je gedachten voorbij. Wist je dat dit helemaal geen gek idee is? Spanje heeft het namelijk allemaal: van een heerlijk klimaat en zon, zee en strand, tot prachtige, veelzijdige steden. In deze blog behandelen we de vier voornaamste redenen waarom je een huis zou moeten kopen in het zalige Spanje.

Reden 1: het uitstekende klimaat

Spanje is geliefd onder toeristen. Elk jaar bezoeken talloze mensen dit land aan de Middellandse Zee en de doorslaggevende factor is het klimaat. De zon schijnt in Spanje zo’n driehonderd dagen per jaar en dat zijn er aanzienlijk meer dan in Nederland en veel andere landen.
Met de zon komt automatisch ook de warmte; de temperatuur in Spanje is – met name in het zuiden van het land en op de eilanden – erg behaaglijk. Zo kan het op Tenerife zelfs nog 25 graden zijn in november en in de regio Andalusië word je in de winter getrakteerd op vijf tot zes zonuren per dag.
We hoeven je niet uit te leggen dat de zomers in Spanje erg warm kunnen zijn. Dat betekent veel aan het strand of aan het zwembad liggen en regelmatig een verfrissende duik nemen.
Wij tekenen voor dit overwegend mediterraan klimaat met hete zomers en milde winters!

Reden 2: de hartelijke en heerlijke cultuur

Natuurlijk heeft een vakantie in eigen land zo z’n voordelen, maar vakantie in een ander land geeft dankzij de andere cultuur het gevoel van ‘even helemaal weg’. Voor ons maakt het onderdompelen in een andere cultuur, inclusief omringd worden door een ‘vreemde’ taal, een vakantie helemaal compleet.
Spanje heeft een erg fijne, hartelijke cultuur. Natuurlijk, Spanje is groot en elke regio en eiland heeft een eigen cultuur, maar over het algemeen zijn de Spanjaarden warm en gastvrij.
De Spaanse cultuur heeft nog een paar andere pareltjes. Zo vinden wij het erg leuk dat er vaak (volks)feesten zijn, compleet met optocht, muziek en gezamenlijk eten.
Over eten gesproken: dit is bijna een aparte reden om te kiezen voor Spanje. Toch scharen wij dit onder de cultuur, want de Spaanse keuken maakt hier absoluut onderdeel van uit. Denk niet alleen aan sangría met vruchtjes en ijsblokjes, of aan de lekkerste tapas ter wereld, maar ook aan typische Spaanse gerechten als paella, gazpacho en de stoofpot Fabada Asturiana.

Reden 3: de indrukwekkende natuur

Altijd als we terugvliegen naar ons huis in Nederland en we vlak voor het landen uit het vliegtuigraampje kijken naar de weilanden, kanalen en meren onder ons, beseffen we ons hoe klein en vlak Nederland is. En vooral hoe ruig en veelzijdig Spanje is.
Een groot land als Spanje heeft als logisch voordeel dat de natuur afwisselend is. Veel toeristen bezoeken het land vanwege de parelwitte stranden en de blauwe zee, maar vergeet vooral niet dat Spanje ook rotsen, ravijnen en meerdere bergen (ook op de eilanden) heeft. Ook zijn er oerbossen, prachtige natuurgebieden vol bijzondere vogels, en vind je in Spanje de grootste woestijn van Europa.
Ben je klaar met zonnebaden en zwemmen, stap in de auto en rij naar het binnenland!

Reden 4: de boeiende steden

Last but not least: de Spaanse steden. Spanje herbergt meerdere grote en kleinere steden die bomvol interessante architectuur zitten. Natuurlijk staan Barcelona, Madrid en Valencia voor veel mensen bovenaan, maar ook Granada, Sevilla en Malaga lenen zich uitstekend voor een dag cultuursnuiven. Wij houden er ook van dat je op veel plekken de rijke geschiedenis van het land terugziet en de invloed van verschillende culturen en religies.
Een aparte categorie zijn de steden op de Canarische eilanden en de Balearen. Zo is Ibiza-stad (Balearen) een charmante stad met leuke winkels, restaurants en een historische stadskern. En Santa Cruz de Tenerife (Canarische eilanden) heeft een haven die vroeger een van de belangrijkste havens van de Atlantische Oceaan was. Ook het Auditorio in de stad is een eyecatcher.
Wat alle steden gemeen hebben, zijn de gezellige, kleurrijke marktjes waar je souvenirs kunt kopen, maar ook kleding, groente, fruit, kruiden en producten die typisch zijn voor de regio.

Tweede huis in Spanje

En? Hebben we jou ervan overtuigd dat Spanje jouw tweede thuis moet worden? Dan is het nu tijd om te kijken naar ons aanbod in Spanje: stuk voor stuk geweldige vakantiewoningen op toonaangevende resorts. Is er een project dat jouw voorkeur heeft? Vraag dan meer informatie aan of neem contact met ons op. Wij begeleiden je tijdens het hele aankoopproces zodat deze soepel en zorgeloos verloopt.