In Spanje overwinteren?

door | Geplaatst: 16 dec 2022 | Bijgewerkt op: 6 mrt 2023 | Investeren

Wil je overwinteren in Spanje

Zodra de bladeren in de herfst van de bomen vallen, zijn er Nederlanders die hun koffers pakken om te overwinteren in Spanje. Ze pakken het vliegtuig naar Zuid Spanje of de auto voor een bestemming in het noorden van Spanje. Stel je eens voor dat je de tijd hebt om de koude wintermaanden in Nederland te ontvluchten en te genieten van een milder klimaat, in een prachtige omgeving en in je eigen vakantiehuis. Velen zijn je al voor gegaan.

Er zijn natuurlijk vele redenen waarom Spanje zo’n populair land is om te overwinteren. Wij vertellen je graag waarom.

Spanje kent het hele jaar door een mild klimaat

Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen overwinteren in Spanje is uiteraard vanwege het milde klimaat. Of je nu in Noord of Zuid Spanje bent, het weer is er beter dan in Nederland. Gemiddeld heeft Spanje jaarlijks ongeveer 2500 zonuren terwijl Nederland zo’n 1500 tot 1550 zonuren per jaar heeft. Dat is best nog een flink verschil. Worden we niet allemaal blijer en vrolijker bij lekker weer en helder blauwe luchten. Deze extra vitamine D kunnen wij hard gebruiken.

Spanje is relatief dichtbij

Spanje is vanuit Nederland heel goed te bereizen. Of je dat nu met de auto doet of met het vliegtuig, in alle gevallen voelt het relatief dichtbij. Binnen 3 uur vliegen sta je vanuit Nederland op het vliegveld in Malaga en binnen 2 uur vliegen zelfs op het vliegveld van Barcelona. Rijdt je liever met de auto, dan is dat ook goed te doen. Barcelona ligt op 1500 kilometer vanaf Utrecht en zou je met de auto in twee dagen naartoe kunnen rijden.

Goedkoop levensonderhoud

Wellicht niet de belangrijkste reden om te overwinteren in Spanje, maar de kosten voor levensonderhoud zijn in Spanje over het algemeen  lager dan in Nederland. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat de kosten voor levensonderhoud ook in Spanje wel stijgen.

Voorkom de december stress

Veel mensen ervaren de december maand als een heel gezellige maar ook stressvolle maand met veel verplichtingen. Hoe lekker is het dan om je terug te trekken in je vakantiehuis in Spanje. Dus in plaats van de kerst stress ervaar je rust en ruimte om zelf te genieten van de feestdagen zonder verplichtingen.

Blijf lekker actief

Daar waar wij in Nederland tijdens de winter nogal kluizenaars worden en weinig buitenactiviteiten meer ondernemen, leent Spanje zich daar in de winter nog uitstekend voor. Daarnaast zijn er in Spanje veel Nederlandse overwinteraars waardoor dit ook volop mogelijkheden bied om sociale activiteiten te blijven ondernemen indien je dat wilt.

Wil je in Spanje overwinteren? Je eigen vakantiehuis zorgt hiervoor.