Wonen in Spanje!

door | Geplaatst: 17 dec 2022 | Bijgewerkt op: 30 dec 2022 | Investeren

Een woning in Spanje kopen?

Sluit je ogen eens. Beeld je in dat je voor het vakantiehuis van jouw dromen staat. Kijk nu eens om je heen in die fantasie; wat zie je? De stralende zon? Een schitterend zwembad en een keurige golfbaan? Een groen en vrij uitzicht zover het oog reikt? Wuivende palmbomen misschien? Open je ogen maar weer, want wij weten waar jouw droomhuis staat: Spanje. 

En dan nu de belangrijkste vraag: is dit realistisch; een woning in Spanje kopen?

 

Woning in Spanje kopen is verstandig

Veel Nederlanders gingen je voor en kochten een woning in Spanje. Want al geruime tijd is het duidelijk dat investeren in vastgoed meer rendabel is dan sparen. Zelfs van beleggen komen steeds meer mensen terug omdat het zo onzeker is. 

Als je een woning koopt in een aantrekkelijk, warm land als Spanje, zit je gebakken; de waarde van jouw woning zal met de jaren stijgen en je zal er een flinke duit aan overhouden op het moment dat je je huis verkoopt. Een fijn idee met het oog op de toekomst, toch?

Ook op de korte termijn geniet je met volle teugen van je Spaanse vakantiewoning. Natuurlijk in de eerste plaats omdat je zelf, zodra het even kan, in het vliegtuig of de auto stapt om vakantie te vieren in je vakantiehuis. Logisch! En als je niet zelf in je vakantiewoning bivakkeert, dan doen anderen dat wel; jouw onderhuurders. Want dát is natuurlijk een prachtig voordeel van het kopen van een woning in Spanje: jouw huis wordt verhuurd aan Spanje liefhebbers en jij profiteert van de huuropbrengst.

 

Hier moet je op letten bij het kopen van een woning in Spanje

Natuurlijk verschilt het per vakantiewoning in Spanje hoeveel deze in waarde stijgt. Niet alle woningen zijn gebouwd op een goede locatie of met de beste bouwmaterialen. Het kan daarom een risico zijn om te investeren in bestaande bouw waar niet alles over bekend is of waar het onderhoud matig of zelfs slecht is. 

Om die reden vind je bij ons alleen nieuwbouwprojecten; sommige nét klaar, andere volop in ontwikkeling en van sommige projecten moet de eerste steen nog gelegd worden. Wij weten van al deze projecten hoe het zit met bijvoorbeeld de bouwkwaliteit, de afwerking, de inrichting en de belangrijke documenten. 

Natuurlijk letten we ook op de locatie van de woningen. Stuk voor stuk liggen onze Spaanse vakantiewoningen op prachtige en goed bereikbare locaties en maken ze onderdeel uit van een viersterrenresort. En dat heeft weer een ander groot voordeel; jij als woningeigenaar en de toeristen die jouw woning huren mogen gebruikmaken van alle faciliteiten van het resort.

Op de website zie je precies welke faciliteiten een resort heeft. Vaak gaat het om zwembaden, wellness-gebouwen en restaurants. Soms ook om golfbanen en andere sportfaciliteiten. Ultiem genieten, noemen we dat! 

Naast genieten is een vakantiewoning op een resort ook erg veilig, want tijdens jouw afwezigheid wordt jouw woning beheerd door het resort. 

 

Een woning in Spanje kopen: een koud kunstje met Second Home Invest

Een woning in Spanje kopen doe je niet alleen, en ook niet op stel en sprong; dat snappen wij als geen ander. Al meer dan tien jaar helpen wij mensen bij het investeren in een vakantiewoning in het buitenland. Wij weten wat belangrijk is voor jou en waar je op moet letten en rekening mee moet houden tijdens het aankoopproces. 

Laat ons ook jou helpen bij het kopen van een woning in Spanje. Bekijk onze projecten en neem contact met ons op als je meer informatie wilt of vragen hebt.