Persoonlijke begeleiding bij aankoop vakantiehuis Spanje

door | Geplaatst: 10 feb 2023 | Bijgewerkt op: 21 aug 2023 | Investeren

“Gerard Haagsma van Second Home Invest heeft mij tijdens dit proces begeleid. Hij heeft inmiddels zo veel ervaring met de bemiddeling in nieuwbouwprojecten dat hij precies kan vertellen wat je kunt verwachten en bij wie je moet zijn. Het is geen gladde jongen, hij is een betrouwbare man. Ik vond het heel waardevol dat je op hem kunt vertrouwen, dat afspraak ook afspraak is.” Een heel mooi compliment van één van onze klanten die wij hebben begeleid bij de aankoop van zijn vakantiewoning in Portugal.

Wij snappen als geen ander dat de aankoop van een vakantiewoning in het buitenland voor velen een spannende stap is. Dat is waarom wij met iedere klant een intensief, persoonlijk contact opbouwen en onderhouden.

Ben jij geïnteresseerd in een vakantiewoning uit ons portfolio in Spanje en wil je graag uitgebreider geïnformeerd worden? Dan gaan wij als volgt te werk.

Persoonlijke kennismaking

Wat ons betreft begint dit altijd met een goed gesprek, een eerste kennismaking. Het liefst doen wij dat bij jouw thuis met jouw samen met je partner. Een eerste kennismaking kan ook prima via een video call indien gewenst. Tijdens deze kennismaking inventariseren we wat je behoefte is, welke wensen je hebt en welk budget je wilt besteden. Op basis van deze informatie vertellen wij je alles over het project of de projecten die het beste bij je passen, de bouw, de locatie en alle zaken die spelen rondom de aankoop van een woning in Spanje. Ook zaken als verhuurmogelijkheden en algemene informatie met betrekking tot de fiscale consequenties komen aan de orde.

Plannen van een bezichtigingsbezoek

Mocht je na deze eerste kennismaking zo enthousiast zijn en de mogelijkheden ter plaatse willen onderzoeken, dan maken wij graag een afspraak voor een bezichtigingsbezoek aan het resort van jouw voorkeur. In het geval van nieuwbouwprojecten kun je namelijk alleen onder begeleiding de bouwlocatie bezoeken. Tijdens zo’n bezoek je niet alleen de bouwlocatie maar zul je ook een rondleiding krijgen over het resort. Ook kunnen wij, indien je dat wilt, een afspraak voor je maken met een juridisch of fiscaal expert ter plaatse.
Wij informeren onze contactpersoon ter plaatse over wat je wensen zijn en waar we samen over hebben gesproken. Zo voorkomen we dat je het hele verhaal nog eens opnieuw moet doen of dat je woningen te zien krijgt die helemaal niet bij je wensen passen.
Soms is het verstandig om een optie te nemen op een specifieke woning. Dit om te voorkomen dat er tussen het moment van de eerste afspraak en jouw bezichtigingsbezoek een andere koper komt. Een optie biedt jouw de gelegenheid om binnen de afgesproken periode een bezichtigingbezoek ter plaatse te brengen. Een optie is vaak mogelijk 1 tot 2 weken voorafgaand aan je bezichtigingsbezoek.

Voorlopige koopovereenkomst

Na dit bezichtigingsbezoek hebben wij uiteraard weer contact met je om het bezoek te evalueren en eventuele vervolgstappen te bespreken. Indien alles helder is en je wilt verder met de aankoop van jouw droomwoning, dan zal er een voorlopig koopcontract worden getekend. De (voorlopige) koopovereenkomst wordt gesloten tussen jou en de projectontwikkelaar. Second Home Invest is hierin geen partij. Wij bemiddelen in opdracht van de projectontwikkelaar en worden ook door de ontwikkelaar betaald.

Bij nieuwbouw betaal je in verschillende termijnen gedurende de bouwperiode. Let goed op of de Spaanse ontwikkelaar ook een bankgarantie geeft voor de betaalde termijnen. Mocht er tijdens de bouw iets misgaan, dan zijn tenminste je betaalde termijnen gedekt. Controleer of dit in de (voorlopige) koopovereenkomst staat vermeld of laat dit doen door je Spaanse advocaat.

Wij raden iedereen aan om je in Spanje te laten bijstaan door een Spaanse advocaat. Deze advocaat kent de taal, kan de contracten beoordelen en kan jou juridisch begeleiden en ook per volmacht vertegenwoordigen.
Als je een deel wilt financieren dan kun je tot circa 50% van de waarde van het onroerend goed financieren. Indien je dat wilt, kunnen wij je in contact brengen met een Spaanse bank. Een Nederlandse bank geeft geen financieringen voor buitenlands onroerend goed.

Nadat het voorlopige koopcontract is gesloten zal er een koopovereenkomst worden opgesteld. Het ondertekenen van deze papieren kan in Spanje zelf, maar dit kan ook in Nederland bij jouw eigen notaris waarbij het belangrijk is dat de stukken een apostille van de rechtbank krijgen.
Daarna is het wachten tot het appartement of woning opgeleverd zal worden. Indien het een nieuwbouw huis betreft kun je in sommige gevallen tijdens de bouw nog persoonlijke keuzes voor de afwerking van de woning maken.

Zodra de woning wordt opgeleverd kan het grote genieten beginnen.

Begeleiding door Second Home Invest zonder extra kosten

Zoals beschreven begeleiden wij je gedurende het hele aankoopproces. Indien gewenst kun je gebruik maken van ons netwerk van specialisten. Wij hanteren precies dezelfde verkoopprijzen als de ontwikkelaar. Het grote voordeel wanneer wij bij de verkoop bemiddelen is, dat je profiteert van onze begeleiding en dat je zonder extra kosten in Nederland een contactpersoon hebt die alles voor jou kan uitzoeken en die je altijd kunt raadplegen.
Past deze manier van werken bij jou? Geeft dit je het vertrouwen om de volgende stap te zetten? Bekijk dan ons aanbod in Spanje en vraag gerichte informatie aan over het resort en type vakantiewoning van jouw voorkeur.