Spanje: meer dan Madrid, Barcelona en Valencia

door | Geplaatst: 14 mrt 2023 | Bijgewerkt op: 21 aug 2023 | Investeren

Spanje beslaat zo’n tachtig procent van het Iberisch Schiereiland en is dus veruit het grootste land van deze regio. Met een oppervlakte van ruim 500.000 vierkante kilometer is Spanje zelfs bijna het grootste land van Zuid-Europa. Ter vergelijking: het is twaalf keer groter dan Nederland. Wat we met deze statistieken willen zeggen, is dit: een land van dit formaat heeft je veel te bieden. Prachtige stranden en bergen en talloze authentieke dorpen en kleine steden: Spanje heeft het allemaal. Soms vergeten toeristen dit en concentreren ze zich op grote steden als Madrid, Barcelona en Valencia. Maar Spanje is zoveel meer dan deze drie plaatsen… Wist jij dit al over Spanje? 

Selva de Irati (Navarra)

De stad Pamplona zegt je misschien wel wat; het is de hoofdstad van de regio Navarra en ligt niet ver van de Franse grens. Boven deze (overigens erg leuke) stad ligt een magisch woud; Selva de Irati, het best bewaarde en onderhouden beukenbos van Europa. Na het Zwarte Woud in Duitsland is het ook het grootste bos (17.000 hectare). Waan je in een sprookje met oeroude bomen met rode, gele en groene bladeren en bospaden bedekt met zacht groen mos. De kleine watervallen en beekjes met fris, helder water mogen natuurlijk ook niet ontbreken. 

Je zal niet de enige zijn die door dit immens grote en grandioze bos loopt, want in de ‘Irati-jungle’ wonen talloze dieren, zoals herten, reeën, wilde zwijnen en indrukwekkende (roof)vogels. 

Vergeet je camera niet, want dit wil je vastleggen!

Playa de las Catedrales (Galicië)

Ja, de stranden van Spanje zijn prachtig. De een nog mooier dan de ander. En sommige stranden steken met kop en schouders uit boven de rest. Een voorbeeld daarvan is Playa de las Catedrales, ofwel: strand van de kathedralen. Dit strand ligt in het noordwesten van Spanje in de regio Galicië, waar het een stuk minder toeristisch is dan in het zuiden. 

Op dit strand voel je je even heel erg nietig. Dat komt door de torenhoge kliffen (sommige van meer dan dertig meter hoog!) waar je bij eb langs kunt lopen. Veel kliffen op dit strand zijn door de wind en de zee uitgeslepen tot reusachtige bogen. Een fantastisch kunstwerk van de natuur!

Albarracín (Teruel)

We laten de wonderen van de natuur achter ons en trekken naar het zuiden waar mensenhanden iets prachtigs hebben gemaakt: het dorp Albarracín. Dit knusse, lieflijke dorp ligt in het zuiden van de regio Aragón. 

Als je vindt dat deze namen klinken als de titels van historische games, bekijk dan snel wat foto’s van Albarracín. Want ziet het er niet uit als een decor van een middeleeuwse film? Wij vinden dat de naam perfect past bij dit oude, hooggelegen dorp met flinke stadsmuren. 

Albarracín ligt ook nog eens erg mooi: het wordt omringd door imposante bergtoppen en kijkt uit op de heldere rivier Río Guadalaviar. Het is werkelijk buitengewoon.

De plek wordt ook wel het ‘roze’ dorp genoemd omdat de huizen bedekt zijn met een roze kleilaag. Begin jaren zestig is het dorp uitgeroepen tot Nationaal Monument en sindsdien heeft het meerdere keren de prijs voor ‘mooiste dorp van Spanje’ gekregen.

Je camera gaat hier overuren maken.

Op avontuur in Spanje

Ben jij er nu ook van overtuigd dat Spanje meer is dan Madrid, Barcelona en Valencia? Dan zeggen we: pak je koffers en ga die kant op. Je gaat er geen spijt van krijgen. En mocht je nou veel vaker naar Spanje willen, vraag jezelf dan af of investeren in een vakantiewoning in Spanje bij jou past. Want zo kun je regelmatig naar het land toe, verblijf je op een gewilde plek en kun je vanuit daar de rest van het land ontdekken. Klinkt dat als een goed idee, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen je van informatie voorzien en je begeleiden bij het aankoopproces.